ANAlyysi: ManU jyrää yhä - Urheilu - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: ManU jyrää yhä

Pelkästään tulosten valossa Valioliigan viikonlopun kierros oli hyvä Manchester Unitedille, Liverpoolille ja Aston Villalle. Chelsea - Arsenalista puhumattakaan - alkaa menettää tuntumaa kärkipään kamppailuun. Jotenkin on kuitenkin vaikea välttyä ajatukselta, että mestaruustaistelussa on nyt enää yksi suosikki ylitse muiden.

8.2.2009 21:48

En halua lainkaan vähätellä Aston Villaa. Martin ONeill on saanut joukkueensa pelaamaan erinomaisesti ja tasaisesti. Nykymenolla Aston Villa nappaa paikan ainakin Mestarien liigan karsinnoissa, mutta mestaruuteen saakka ei joukkueen oikein jaksa uskoa yltävän.

Liverpool on Manchester United ykköshaastaja edelleen, mutta parhaalla tahdollakaan ei voi sanoa joukkueen vakuuttaneen. Fernando Torres on pelastanut kaksi elintärkeää voittoa, mutta Steven Gerrardin puuttuminen näkyy ja aika erikoinen oli Rafael Benitezin ryhmityskin lauantaina. Onni on viime peleissä ollut Liverpoolin puolella, mutta sekään ei ikuisesti jatku.

ManU sen sijaan pelaa suorastaan pelottavan selkeästi mestarin elkein. Sunnuntain 1-0-vierasvoitto West Hamista oli juuri sellainen esitys, jota mestarilta voi odottaakin. Ja kun eniten tarvitaan, niin nousee vanha sotaratsu Ryan Giggs vielä esille ja ratkaisee pelin komealla yksilösuorituksellaan. Itseluottamus on Sir Alexin miehistöllä todella korkealla.

Ihan ei kannata kuitenkaan mestaruuspalkintoa vielä alkaa postittamaan Old Traffordille. ManUn ja Liverpoolin kohtaaminen maaliskuussa tulee olemaan varmasti todellinen kulminaatiopiste. Jos ManU siitä pelistä voiton vie, niin ainakin tämän hetken tiedolla on aika vaikea nähdä, että mestaruus enää muualle lipsahtaisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?