Tommi Evilä hyppäsi Suomen ennätyksen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tommi Evilä hyppäsi Suomen ennätyksen

Pituushyppääjä Tommi Evilältä on odotettu koko kesän ajan hirmuhyppyä - sallituissa olosuhteissa. Tänään päivällä se tuli ja juuri oikeaan paikkaan. Tamperelainen hyppäsi MM-kisojen karsinnassa uuden Suomen ennätyksen 818 ja meni kirkkaasti finaaliin.

12.8.2005 0:00

- Ei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa. Loppukilpailua varten tässä on treenattu. Karsinnassa tavoitteena oli hypätä yli 810, ja Suomen ennätys oli hieno bonus, Evilä kertoi.

Entinen ennätys oli ehtinyt vanhentua jo 39 vuotta, sillä Rainer Stenius ponkaisi 816 vuonna 1966. Jarmo Kärnä tosin sivusi SE:tä vuonna 1989.

Kuinka hyvä SE-hyppy oli?

- Onhan se vähän kornia, mutta ei se ollut erityisen hyvä. Tein pahan virheen lankulla ja asento nousi rajusti taaksepäin. Ominaisuudet on nyt niin hyvät, että kun tekniikkavirheen saa korjattua, niin hyppyyn tulee vielä lisää pituutta, Evilä analysoi.

Tamperelainen on kuluvan kauden aikana hypännyt aiemminkin SE-tuloksen yli kahdesti (827 ja 822), mutta kummallakaan kerralla tulos ei ole ollut tilastokelpoinen liian kovan tuulen takia.

Päivitetty 12.8.2005 19:01

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?