Tekikö urheilijakolmikko dopinglaitteella bisnestä?

Julkaistu:

Itävallan syyttäjäviranomainen tutkii maastohiihdon olympiavoittajan Christian Hoffmannin sekä pyöräilijöiden Berhard Kohlin ja Michael Rasmussenin sekaantumista veridopingiin.

Itävallan uutistoimiston APA:n mukaan syyttäjä Nina Weinberger epäilee, että kolmikko on yhdessä ostanut dopingkäyttöön sentrifugin, jota urheilijat ovat tarjonneet maksusta myös muiden käyttöön. Tämä rikkoo Itävallan dopinglakia vastaan.

Poliisi löysi sentrifugin Kohlin ja Rasmussenin entisen managerin Stefan Matschinerin asunnosta Budapestistä. Matschiner oli keväällä pidätettynä ja myönsi auttaneensa Kohlia dopingin käytössä.

Sentrifugin avulla voi esimerkiksi erottaa punasolut veriseerumista.

Salt Lake Cityssä 2002 olympiakultaa hiihtänyt Hoffmann on julkisesti kiistänyt dopingin. Maaliskuun lopulla Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Hoffmannin kahden viikon starttikieltoon poikkeavien veriarvojen takia.

Itävaltalainen Kohl on julkisuudessa myöntänyt käyttäneensä veridopingia ja osallistuneensa sentrifugin ostamiseen. Kohl menetti kesän 2008 Ranskan ympäriajon kolmannen sijansa ceran käytön takia.

Tanskalainen Rasmussen on parhaillaan kilpailukiellossa valehdeltuaan olinpaikkansa vuoden 2007 Tourin dopingtestien yhteydessä.