Pitkämäki kerää yleisön jo harjoituksiin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Pitkämäki kerää yleisön jo harjoituksiin

Miten harjoittelee maailman paras keihäänheittäjä? Ensi viikon lopulla Lappeenrannassa käytävien yleisurheilun Kalevan kisojen alla yleisöllä on mahdollisuus kurkistaa Tero Pitkämäen harjoitusmetodeihin, kun kisojen päänäyttämöllä järjestetään keskiviikkona keihäsässän avoin viimeistelyharjoitus.

Pitkämäki kerää uteliasta yleisöä.­

1.8.2007 21:56

Pitkämäen valmentajan Hannu Kankaan mukaan harjoitus on erittäin tärkeä kisojen päätöspäivänä sunnuntaina käytävän kisan kannalta. Viimeistelyssä keskitytään erityisesti teknisiin osa-alueisiin.

- Nyt sunnuntaina on viimeinen kova heittoharjoitus, jossa Tero heittää täydellä teholla kovavauhtisia heittoja. Keskiviikkona heitot lähtevät sitten lyhyemmällä vauhdilla, ja keskitymme erityisesti teknisiin asioihin. Lisäksi Tero heittää keskiviikkona kuulaa sekä tekee loikka- ja juoksuharjoituksen, Kangas kertoo. Kisajärjestäjät ovat tyytyväisiä saamastaan mahdollisuudesta järjestää yleisölle mielenkiintoinen tapahtuma jo ennen varsinaisten kisojen alkua.

- Pitkämäki on sellainen nimi, joka herättää tällä hetkellä runsaasti mielenkiintoa. Uskon, että yleisöä on tulossa mukavasti jo keskiviikkona. Innokkaimmat ovat aikoneet ottaa töistä vapaata Pitkämäen harjoituksen takia, Kalevan kisojen puheenjohtaja Pentti Viskari nauraa.

Urheilijan harjoitteluun yleisö ei kuitenkaan tuo lisäjännitettä.

- On näihin totuttu. Ulkomaan leireillä on usein mediaa paikalla. Kisoissa kuvaajia on kymmeniä eikä siinä saa hämääntyä, jos kuvaaja on ihan lähietäisyydellä, Kangas sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?