Sami Seliö aikoo vielä napata kotikisavoiton - Urheilu - Ilta-Sanomat

Sami Seliö aikoo vielä napata kotikisavoiton

Sami Seliö tiesi mistä puhui, kun arveli F1-moottoriveneiden Lahden MM-osakilpailun lauantain aika-ajon jälkeen joutuneensa pahaan rakoon. Seliö starttasi kolmannesta ruudusta Yhdysvaltain Jay Pricen ja Arabiemiraattien Thani Al-Qamsin välistä ja joutui antamaan herroille periksi. He olivat kuitenkin ainoat Seliön päihittäneet ajajat, joten suomalaiskuski nousi palkintopallin kolmannelle sijalle.

13.6.2009 16:04 | Päivitetty 13.6.2009 20:23

Himoittu kotivoitto jäi vielä puuttumaan, mutta Seliöllä, 34, lienee vielä aikaa korjata tilanne edukseen. Mikaan ei estä häntä jatkamasta yhtä vanhaksi kuin kisan voittanut 51-vuotias Price.

- Heh, no joo. Ja jatkossa on vähän enemmän varaa puhua voittamisesta, kun on jo kolmas sija plakkarissa, helpottunut Seliö totesi.

Kaukana ei ollut, että Seliö olisi jäänyt niukasti palkintosijojen ulkopuolelle, sillä hän ohitti kolmantena olleen Ahmad Al-Hamelin vasta kaksi kierrosta ennen loppua.

- Se oli loistava onnistuminen ja tuli kovan taistelun jälkeen. Ohitukset ovat monesti tuurista kiinni, kun toinen joutuu väistelemään edessä olevia ja takaa tuleva pääsee kuittaamaan, Seliö selvitti.

Hän itse oli kisan aikana kahdesti ohitettavana ja kerran itse ohittajana. Edessä painelleet Price ja Al-Qamsi menivät sen verran lujaa, etta Seliön voitto olisi vaatinut nappisuorituksen.

- Olisi pitänyt päästä paalulle ja kone olisi saanut toimia vielä vähän paremmin.

Kärsivällinen Price

Jay Pricen voitossa lauantaina oli paljon samaa kuin hänen koko urassaan. Jenkki odotti kärsivällisesti mahdollisuuttaan johtaneen Al-Qamsin takana, mutta kun paikka tuli, hän käytti sen siekailematta.

- Menetin otteeni veneeseen lukemattomia kertoja kisan aikana, mutta selvisin niistä tilanteista. Kisan puoliväliin mennessä nälkäni oli kasvanut niin suureksi, ettei minulla ollut muita mahdollisuuksia kuin voittaa, Price kertasi.

Kärsivällisyyttä vaati myös Pricen nousu moottoriveneiden kuninkuusluokkaan. Hän ajoi ensimmäisen kautensa Formula ykkösissä vasta 48-vuotiaana.

Sitä ennen kului 22 vuotta pienemmissä ja ennen kaikkea halvemmissa sarjoissa muun muassa Kuubassa ja Meksikossa.

- Tämä sarja on hyvin paljon kuin autojen F1-sarja. Tänne ei vain liitytä mukaan, vaan paikka pitää ansaita. Minä pääsin joitain vuosia sitten ensin ajamaan Qatar-tallin F2-venettä ja sen jälkeen he antoivat minulle mahdollisuuden ykkösissä, Price selvitti.

- En usko, että heidän on tarvinnut katua päätöstään palkata minut, viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut konkari virnisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?