Arttu Luttinen palaa HIFK:hon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Arttu Luttinen palaa HIFK:hon

HIFK:n pitkäaikainen hyökkääjä Arttu Luttinen palaa kasvattiseuransa riveihin. Pohjois-Amerikan AHL:ssä kaudesta 2006-2007 asti kiekkoillut Luttinen pukee petopaidan ylleen todennäköisesti jo torstaina pelattavassa Ilves-ottelussa.

3.10.2007 13:00

Luttisen paluun mahdollistaa HIFK:n, Luttisen ja hänen pelaajaoikeutensa omistavan Ottawa Senatorsin välinen kolmikantasopimus, jonka mukaan Luttinen siirtyy SM-liigakaukaloihin ottelukohtaisella vuokrasopimuksella.

Luttinen, 24, on Ottawa Senatorsin kolmannen kierroksen varaus vuoden 2002 varaustilaisuudesta. Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään hän ehti pelata 203 SM-liigaottelua, joissa Luttisen pistetili karttui 35 maalilla ja 50 syöttöpisteellä.

HIFK-hyökkääjä siirtyi AHL-seura Binghamton Senatorsin riveihin kaudeksi 2006-2007, jonka aikana hän pelasi 74 ottelua Pohjois-Amerikan kakkossarjassa. Luttinen merkkautti tehotililleen pisteet 12+17=29.

- Tuttuun ympäristöön tuttujen kavereiden keskelle on mukava palata. Pelaan HIFK:ssa periaatteessa farmissa, mikä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, Suomeen keskiviikkona palannut Luttinen sanoo.

HIFK-vahvistus kertoo seuranneensa internetistä joukkueen edesottamuksia. Neljän ottelun tappioputki ei kuitenkaan Luttista hätkähdytä.

- Tämän tasoiselle seuralle neljän ottelun tappioputki on kieltämättä pitkä, mutta en kuitenkaan sanoisi, että minkäänlaista kriisiä on ilmassa. Pelaan ilmeisesti jo torstaina Ilvestä vastaan, jolloin lähdemme kääntämään kurssia. Tästä se vielä lähtee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?