Anne Rikala meloi neljänneksi maailmancupissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Anne Rikala meloi neljänneksi maailmancupissa

Kaksi ja puoli sekuntia erottivat Anne Rikalan palkintopallille oikeuttavasta sijoituksesta melonnan maailmancupin tuhannella metrillä Saksassa. Rikala meloi Duisburgissa neljänneksi. Naisten kajakkiyksiköiden tonnin voitti Saksan Katrin Wagner-Augustin, jolle Rikala hävisi 7,018 sekuntia.

Anne Rikala (oik.) meloi neljänneksi maailmancupissa.

14.6.2008 20:09

- En ole tyytyväinen. Jaksan kyllä, mutta ei irtoa vauhtia. Melko puhditon diesel-olo. Huomenna on neljän startin päivä, eiköhän puhtikin sieltä sitten löydy, Rikala ennakoi sunnuntaita.

Hän meloo maailmancupin päätöspäivänä kahdessa luokassa 500 metrin kisoja. Yksikön lisäksi hän kisaa kaksikossa Jenni Mikkosen kanssa.

Rikala oli lauantaina ainoa suomalainen A-finaalissa. Miesten kajakkikaksikoiden 1 000 metrin B-finaalissa Mika Hokajärvi ja Kalle Mikkonen meloivat toiseksi ja sijoittuivat yhteistuloksissa 11:nneksi. B-finaalin voitti sveitsiläiskaksikko David Gubser/Remo Gubser, jolle suomalaiset hävisivät 0,672 sekuntia.

B-finaalissa meloivat myös Tommi Ritala ja Petteri Pitkänen, jotka sijoittuivat neljänneksi ja luokan yhteistuloksissa 13:nneksi.

Aamulla melotuissa välierissä Hokajärvi ja Mikkonen hätyyttelivät tosissaan finaalipaikkaa, mutta jäivät erässä neljänneksi, kun kolme parasta kaksikkoa eteni A-finaaliin.

- Lähdimme tavoittelemaan A-finaalipaikkaa. Alku sujui helposti, ja johdimme kisaa puolimatkassa. Lopussa selvisi, ettemme ole vielä parhaassa iskussa, meidät saatiin kiinni, ja niukka (0,132 sekuntia) putoaminen finaalista harmitti, Mikkonen kommentoi.

- B-finaali vedettiin varovaisemmalla taktiikalla, ja se oli ok suoritus tämän päivän kunnolle, Mikkonen arvioi.

Sunnuntaina Hokajärvi ja Mikkonen tavoittelevat finaalipaikkaa kaksikoiden 500 metrillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?