Oilersilla on veitsi kurkulla - Urheilu - Ilta-Sanomat

Oilersilla on veitsi kurkulla

Edmonton Oilersin tuhkimotarina NHL:n pudotuspeleissä uhkaa viimeinkin loppua.

14.6.2006 7:11

Yli kahdeksan kuukautta kestänyt kiekkokausi saatetaan panna pakettiin ensi yönä, kun ottelusarjaa 3-1 johtava Carolina Hurricanes kohtaa Oilersin kotihallissaan.

Samalla uhkaa päättyä myös toinen tuhkimotarina, nimittäin Oilersin maalivahdin Jussi Markkasen yllättävä nousu ykkösmaalivahdiksi. Markkanen joutui tositoimiin yli kolmen kuukauden pelitauon jälkeen. Hän on ollut joukkueensa paras pelaaja alkuperäisen ykkösvahdin Dwayne Rolosonin loukkaannuttua.

- Jo Carolinassa kun pelasin ensimmäistä kertaa, fiilis oli tosi hyvä. Olen vain yrittänyt pitää yllä sitä virettä, vaatimaton Markkanen kuvaili neljännen pelin jälkeen.

Suomalainen on tarjonnut Oilersille joka ilta mahdollisuuden voittoon, mutta tehottomuus hyökkäyspäässä on aiheuttanut ongelmia.

- Jussi on ottanut loistavia koppeja ja pelastanut meidät monta kertaa. Mutta se ei auta, jos saamme aikaan vain yhden maalin, huomautti Oilersin hyökkääjä Michael Peca ottelun jälkeen.

Finaalipari on ollut erittäin tasainen alusta saakka, mutta vaaka on alkanut kallistua Hurricanesin eduksi erikoistilanteiden kautta.

Edmontonin kohtaloksi uhkaa koitua surkea ylivoimapeli. Joukkueen ylivoimateho on romahtanut neljään prosenttiin, eikä niillä numeroilla voiteta mestaruuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?