Boonenille vihdoin Tourin etappivoitto - Urheilu - Ilta-Sanomat

Boonenille vihdoin Tourin etappivoitto

Belgian Tom Boonen pääsi vihdoin juhlimaan etappivoittoa Ranskan ympäriajossa, kun hän rutisti massakirin ykköseksi Tour de Francen 6. etapilla perjantaina. Voitto oli kiritykille uran viides Tourilla, mutta ensimmäinen kahteen vuoteen.

Tour de Francen 6. etappi vaati kilpailijoilta 199,5 kilometrin ponnistusta. Parhaiten siinä onnistui belgialainen Tom Boone.­

13.7.2007 21:15

Boonen jätti 199,5 kilometrin etapin loppuriuhtaisussa takuuvarmalla oikea-aikaisuudellaan taakseen Espanjan Oscar Freiren ja Saksan Erik Zabelin, jolta belgialainen nappasi myös pistekilpailun johtajan vihreän paidan.

Kokonaiskisan tilanteeseen etappi ei tuonut muutoksia, eli kärjessä jatkaa yhä Sveitsin Fabian Cancellara 33 sekunnin erolla Saksan Andreas Klödeniin.

Etapin yksinäinen taistelija oli britti Bradley Wiggins, joka karkasi muilta jo kolmannella kilometrillä. Parhaimmillaan 17 minuutin johdossa keikkunut karkuri jäi lopulta kiinni seitsemän kilometriä ennen maalia, ja niinpä edessä oli jälleen tuttu loppukiritaisto.

Tourin ainoa suomalaisajaja Kjell Carlström kirjasi etappisijoituksekseen 39:nnen sijan. Kokonaiskisassa italialaisen Liquigas-tallin ammattilainen on 161:s, reilut 12 ja puoli minuuttia kärkeä perässä.

- Kohtalaisen rauhallinen etappi. Odotusten mukaisesti meni, koska tämä oli kirimiehille ainoa mahdollisuus nyt muutamaan päivään, Liquigas-junassa tutusti töitä puurtanut Carlström kertoi STT:lle viitaten siihen, että ajajat pääsevät seuraavina päivinä ensimmäistä kertaa tämän vuoden kisassa kunnon nousujen makuun sirkuksen siirtyessä Alpeille.

Lauantaina ajettava 197,5 kilometrin etappi sisältää yhden ykköskategorian nousun sekä kaksi kolmannen kategorian mäkeä. Ykköskategorianousu on etapin lopulla oleva 1 618 metrin korkuinen Col de la Colombiere, jota kiivetään 16 kilometrin matka varsin kovalla jyrkkyydellä.

- Luultavasti aika raskas päivä tulee. Ensimmäiset mäet eivät ole koskaan helppoja. Toivottavasti on hyvä jalka ja jaksaa sahata mäkiä hyvin, Carlström ennakoi.

Oman mausteensa lauantaihin tuo myös Ranskan kansallispäivä. Isäntämaan ajajilla riittää varmasti virtaa.

- Kaikki ranskalaisajajat ovat erittäin motivoituneita ja haluavat lähteä irti. Se tietää sitten aika kovavauhtista kisaa, Carlström arvioi.

Lauantaina ajetaan seitsemäs etappi Bourg-en-Bressesta Le Grand-Bornandiin.­

Etapilla on mittaa 197,5 kilometriä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?