Urheilu

Boltin ME-juoksu syntyi kengännauhat auki - katso kuva!

Julkaistu: , Päivitetty:

Jamaikan Usain Boltin käsittämätön maailmanennätys eilisessä miesten 100 metrin olympiafinaalissa saa jatkuvasti yhä uskomattomampia piirteitä.

Uutistoimisto AP:n kuva finaalin viime metreiltä nimittäin osoittaa, että Bolt juoksi ME-ajan 9,69 kengännauhat auki! Boltin vasemman jalan kengännauhat repsottivat matkan ajan avonaisena jamaikalaisen kengän sivulla, mutta sekään ei Boltin menoa haitannut. Olympiavoiton napannut Bolt paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 9,72 kolme sadasosaa.

- Huomasin maaliin tultuani ensimmäisenä, että ME-aika oli syntynyt, mutta en siinä vaiheessa välittänyt siitä. Halusin vain voittaa finaalin, Bolt kertoi ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan.

Boltin ME-juoksusta teki käsittämättömän myös se, että jamaikalainen ei juossut matkaa edes täysillä loppuun. Viimeisten 30 metrin ajan hän keskittyi finaalissa voittotuuletuksiin ja juoksi maaliin kädet levällään.

- En ollut yhtään hermostunut. Minulla oli vain hauskaa, Bolt nauroi.

- Tulin tänne voittamaan. Menin vain radalle ja tein sen, mitä minun pitikin ja mitä varten olen harjoitellut. Sain täydellisen startin ja viimeiset 30 metriä sujuivat kuten halusinkin. Ne ovat metrejä, jotka ovat minulle kaikkein hankalimpia, Bolt jatkoi.

Kun kaikki kummallisuudet Boltin ME-juoksusta ottaa huomioon, voi vain todeta, että mikäli hän joskus päättää juosta 100 metriä tosissaan alusta loppuun - ja kengännauhat kiinni - voi nykyisestä ME-ajasta lähteä vielä roimasti sadasosia, jopa kymmenys pois.

- En tiedä, kuinka paljon ME-ajasta voi lähteä pois. Jotkut sanovat, että olisin voinut juosta finaalissa 9,60:een, mutta en itse ole vielä nähnyt juoksua. Mutta ei se mitenkään mahdottomalta ajalta tunnu, Bolt mietti.