Sundinin loistovire vei Ruotsin MM-finaaliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Sundinin loistovire vei Ruotsin MM-finaaliin

Eilinen jääkiekon MM-turnauksen välieräottelu oli tasaista vääntöä, kunnes Mats Sundin nousi Ruotsin sankariksi. Hän ratkaisi pelin 2-1- ja 3-1-maaleillaan ja vei Ruotsin finaaliin Kanadaa vastaan.

10.5.2003 0:00

Ruotsin 2-1-osuma oli Sundinia tyypillisimmillään. Slovakian Branko Radivojevic taklasi Sundinia niin, että moni muu pelaaja olisi tarvinnut karttaa löytääkseen takaisin vaihtoaitioon. Sundin sen sijaan keräsi varusteensa, hiipi Slovakian maalin takatolpalle ja ohjasi Ronnie Sundinin syötön tyhjään maaliin.

Toinen Ruotsin suuri sankari oli maalivahti Mikael Tellqvist, joka näyttää lopullisesti syrjäyttäneen Tommy Salon. Kesken puolivälierän maalille vaihdettu Tellqvist ei päästänyt Suomea vastaan maaliakaan ja eilenkin vain yhden.

- Saamme kiittää Sundinia ja Tellqvistiä paljosta. Finaalista tulee tähänastisen pelaajaurani makein peli, Johan Davidsson iloitsi.

Ruotsi ansaitsi finaalipaikkansa. Se onnistui hyydyttämään kisojen tehokkainta ja iloisinta hyökkäyspeliä esittäneen Slovakian täysin. Sunnuntain finaalissa kohtaavat Kanada ja Ruotsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?