Washington taistelee raivokkaasti NHL:n pudotuspelipaikasta - Urheilu - Ilta-Sanomat

Washington taistelee raivokkaasti NHL:n pudotuspelipaikasta

Aleksander Ovetshkin on tottunut suunnittelemaan kesälomaa tässä vaiheessa NHL-jääkiekkokautta. Mutta ei tällä kertaa, sillä paikka pudotuspeleissä on aivan Washington Capitalsin ulottuvilla.

31.3.2008 7:33

- Kahtena edellisenä vuonna ajattelimme lomaa näihin aikoihin ja mietimme mitä tekisimme kesällä. Mutta nyt meillä on erinomainen mahdollisuus päästä jatkoon. Henkilökohtaiset tilastot eivät ole tärkeitä, sillä nyt ajatellaan joukkuetta, liigan pistepörssiä johtava Ovetshkin muistuttaa.

Ovetshkin on ensimmäinen 60 maalia tehnyt NHL-pelaaja sitten Mario Lemieux'n ja Jaromir Jagrin, jotka ylsivät lukemaan vuonna 1996 pelatessaan Pittsburghissa.

Ovetshkinilla on koossa 62 maalia ja lisää on todennäköisesti tulossa, sillä Capitalsilla on vielä kolme ottelua jäljellä runkosarjassa.

Valmentaja valaa uskoa

Bruce Boudreau nimettiin Capitalsin valmentajaksi marraskuun lopulla, kun joukkue oli täysin alamaissa. Ovetshkinin mielestä Boudreau ja hänen asenteensa ovat selitys sille, miksi putoajaksi tuomittu Capitals onkin NHL:n itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä ja kahden pisteen päässä pudotuspeleistä.

- Hän muistuttaa meitä aina siitä, että olemme hyviä pelaajia ja hyvä joukkue, kunhan vain uskomme toisiimme. Niin me vain aloimme luottaa itseemme ja toisiimme ja aloimme voittaa pelejä. En usko, että kovinkaan moni haluaa pelata meitä vastaan, tähtihyökkääjä arvelee.

Ovetshkin myöntää, että Washingtonin pelaajat seuraavat tarkasti tuloksia ja tuijottavat sarjataulukkoa - nimenomaan sitä, mitä pudotuspelipaikasta Washingtonin kanssa taistelevat Philadelphia Flyers ja Boston Bruins tekevät.

Tavoitteet korkealla

Boudreaun mielestä tavoitteita ei voi koskaan asettaa liian korkealle.

- Tietysti haluamme pudotuspeleihin, mutta Stanley Cup on tavoittelemamme palkinto, ei pudotuspelit, vaikka varmasti monen joukkueen ulkopuolisen mielestä jo pudotuspelit olisivat meille erinomainen saavutus, Boudreau tuumii.

Valmentaja muistuttaa kuinka Edmonton Oilers kaksi vuotta sitten juuri ja juuri yksi kahdeksan parhaan joukkoon lännessä, mutta oli lopulta finaalissa.

- Joten finaalipelit eivät ole kaukaa haettu tavoite, ja toivon, että pelaajani ajattelevat samalla lailla.

Washington joutuu pärjäämään ilman kotietua, jos pudotuspeleihin yltää. Boudreau myöntää, ettei kotietua sovi vähätellä.

- Totta kai, jos voisit valita, pelaisit mieluimmin kaikki ottelut kotihallissa. Mutta kotiedun puuttuminen ei haitannut Edmontonin peliä, enkä usko, että se haittaisi meitäkään.

Washington kohtaa runkosarjassa vielä Carolinan tiistaina, Tampa Bayn torstaina ja Floridan lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?