Sveitsin Viktor Röthlille maratonin EM-kultaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Sveitsin Viktor Röthlille maratonin EM-kultaa

Sveitsin Viktor Röthlin voitti ylivoimaisesti miesten maratonin EM-kultaa Barcelonassa. Espanjan Jose Manuel Martinez juoksi kotiyleisön riemuksi hopealle, Venäjän Dmitri Safronov otti pronssia.

Viktor Röthlin juhli maratonin Europpan mestaruutta.­

1.8.2010 13:34 | Päivitetty 1.8.2010 14:55

Röthlin juoksi ajan 2.15.31 ja jätti Martinezia 2 minuuttia ja 19 sekuntia. Safronov puolestaan hävisi Martinezille 26 sekuntia. Italian Ruggero Pertile oli neljäs, Espanjan Pablo Villalobos ja Rafael Iglesias juoksivat sijoille viisi ja kuusi. Isäntämaa miehitti siis kolme sijaa kärkikuusikosta.

Kilpailun voitto ratkesi, kun takana oli hieman alle 30 kilometriä. Röthlin karkasi muulta kärkiryhmältä, eikä hänen voittoaan uhannut sen jälkeen kukaan.

Vakuuttavan esityksensä myötä 35-vuotias sveitsiläinen kirkasti kullaksi neljän vuoden takaisen EM-hopeansa. Röthliniltä löytyy myös MM-pronssi Osakasta vuodelta 2007. Ennätyksensä 2.07.23. hän juoksi vuonna 2008 voittaessaan Tokion maratonin.

Barcelonan EM-maraton oli erittäin rankka paahtavan helteen vuoksi. Keskeyttäjiin lukeutui kaksinkertainen Euroopan mestari ja vuoden 2004 olympiavoittaja, Italian Stefano Baldini.

Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?