Mikko Ilonen karsiutui US Openissa, Tiger Woodsin peli takkuaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ilonen karsiutui US Openissa, Woodsin peli takkuaa

Mikko Ilosen debyytti golfin major-turnauksessa Yhdysvaltain avoimissa jäi kahden kierroksen mittaiseksi. Avauspäivänä Pebble Beachin par 71 -kentällä tuloksen 75 lyönyt suomalainen käytti toiseen kierrokseen 77 lyöntiä, ja yhteistulos 152 (10 yli parin) tiesi lopulta jaettua 108. sijaa. Jatkoonpääsy jäi kolmen lyönnin päähän.

Mikko Ilosen urakka US openissa jäi kahden päivän mittaiseksi.

19.6.2010 14:06

Ilosen toinen kierros käynnistyi hienosti, sillä neljän reiän jälkeen hän oli kahden birdien myötä tilanteessa yksi alle. Sen jälkeen iskivät vaikeudet.

- Sain hyvän alun päivälle, olo oli vapautunut ja rento. Mutta sitten tuli jakso, jolloin löin vääriin paikkoihin, sellaisiin joista oli vaikeaa pelastaa tilanteita, Ilonen kertasi viittä peräkkäistä bogia rei'illä 5-9.

- Tuo jakso ei kaatanut minua, mutta 14. reiän tuplabogi vei mahkut. Siinä löin 79 metrin matkalta viisi lyöntiä, Ilonen jatkoi.

Uran ensimmäinen Yhdysvaltain avoimet oli Iloselle kaikkiaan kuudes major-kisa. Britannian avoimissa hän on esiintynyt vuosina 2000, 2001, 2002 ja 2006, ja Mastersiin Ilonen pääsi keväällä 2001. Vaikka kisa päättyikin ennen aikojaan, Ilonen lupaa tulla Amerikan viheriöille vielä takaisin.

- Tästä kisasta jäi paljon kokemusta ja kotiin vietävää, hyviä muistoja isosta kisasta, johon haluan takaisin entistä valmiimpana. Treeniä se vain vaatii, ja sitä olen valmis tekemään, kauttaan ensi viikolla Saksassa jatkava Ilonen päätti.

McDowell kärjessä, Mickelson nousi

Kisan puolivälin kärkipaikan otti Pohjois-Irlannin Graeme McDowell, joka upotti kaksi päälle kuuden metrin puttia matkallaan tulokseen 68. Kokonaistulos miehellä on 139 (-3), mikä tarkoittaa kahden lyönnin johtoa Phil Mickelsoniin, Ernie Elsiin, Ryo Ishikawaan ja Dustin Johnsoniin.

Avauspäivänä vaikeuksissa ollut Mickelson oli hurjassa vireessä ja löi tuloksen 66.

- Olin onnekas, löysin puttini, Mickelson myhäili.

Golfin ykköstähti Tiger Woods paransi avauskierroksesta kaksi lyöntiä tulokseen 72 ja on seitsemän lyöntiä kärkeä perässä. Hän ei ole koskaan noussut noin kaukaa major-voittoon.

- Olen yhä mukana. Pitää vain onnistua muutamassa birdie-paikassa, muutamassa putissa ja olen kärkitaistossa, Woods vakuutteli

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?