Lehtisen venekunta tippui mitalitaistosta - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lehtisen venekunta tippui mitalitaistosta

Suomen mitalitoiveet Pekingin olympiapurjehduksissa upposivat keskiviikkona kisakeskus Qingdaon Fushaninlahden pohjaan. Suurimpana toivona pidetyn Silja Lehtisen venekunta jäi toisena päivänä peräkkäin koko joukon hännille ja putosi kauas kärkitaistelusta.

Silja Lehtisen venekunta tippui sijalle 11.­

13.8.2008 12:05 | Päivitetty 13.8.2008 14:11

Lehtinen ja hänen gastinsa Maria Klemetz ja Livia Väresmaa pitivät päivän ainoassa lähdössä perää sijalla 15. Kokonaiskilpailussa kolmikko romahti viidenneltä tilalta 11:nneksi, 15 pisteen päähän kolmossijasta.

- Viidenteen sijaan on matkaa kahdeksan pistettä. Sinne yltäminen on mahdollista, mutta kolmen joukkoon jo epätodennäköistä, kippari Silja Lehtinen myönsi reilusti.

Ynglingin alkusarjaa on jäljellä vielä kolme lähtöä. Sen jälkeinen mitalilähtö on määrä purjehtia lauantaina. Mitalipurjehdukseen kelpuutetaan alkusarjan kymmenen parasta.

Suomen joukkue sai maksaa Qingdaossa ahneudestaan toisena päivänä peräkkäin. Tiistaina Lehtisen venekunta otti toisessa startissa varaslähdön ja oli silloin sääntöjen mukaan automaattisesti 16:s eli viimeinen ilman pisteen pistettä.

Myös keskiviikkona Suomi aavisti lähtölinjalla ennenaikaisesti. Tällä kertaa Lehtisen tiimi kuitenkin kävi toisen lähtöyrityksen jälkeen kiertämässä rangaistuslenkin ennen kuin suuntasi reitille ja sai siten jäännöspisteen.

Ensimmäinen lähtöyritys oli kuivunut kokoon joukkovaraslähdön takia.

- Toisessa yrityksessä meillä oli hyvä paikka startata tuulensuojassa, mutta seitsemän sekuntia ennen lähtöä Venäjän joukkue tunki veneensä keulan meidän viereemme, jolloin meidän oli pakko väistää, Lehtinen manaili.

Venäjän Jekaterina Skudinan johtama venekunta toimi härskisti, mutta ajoitti iskunsa oikein.

- Venäjällä kävi hillomunkki, että kovalla riskillä veivät haluamamme lähtöpaikan.

Lähdön voitti kokonaiskilpailussa kolmantena olevan USA:n Sally Barkowin venekunta. Kärjessä kipparoi toiseksi tullut Britannian Sarah Ayton, kahden viime vuoden maailmanmestari.

Toissa vuonna 29er-luokan maailmanmestaruuden voittanut Lehtinen on kunnianhimoinen purjehtija. Hän lähti olympiaregattaan mitalitoivein, mutta kahden peräkkäisen jumbosijan jälkeen pelkästään mitalipurjehdukseen kymmenen joukkoon selviytyminen teettää töitä.

- Harmittaa kyllä, Lehtinen myönsi uteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?