Talermo vaikenee olympiakomitea-jatkostaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Talermo vaikenee olympiakomitea-jatkostaan

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo haluaa siirtää keskustelun jatkostaan OK:n johdossa yli ensi elokuun Pekingin olympialaisten.

30.11.2007 8:00

Vuosi ennen puheenjohtajavaalia Talermo ei vahvistanut jatkavansa eikä luopuvansa tehtävästään.

- Koko urheilun kenttä on rauhoitettava turhalta spekuloinnilta, jolla voisi olla vaikutusta urheilijoiden suorituksiin Pekingissä. Edessä on olympiadin tärkein tapahtuma, olympialaiset elokuussa. Kenenkään ei tarvitse sitä ennen vaivata tähän keskittymistään, Talermo toteaa.

Talermo pitää OK:n puheenjohtajavaalia suomalaiselle urheiluelämälle merkittävänä asiana.- Ei sitä vuoden verran tarvitse silti läpi käydä. Meillä on elokuusta marraskuuhun aikaa valita yksi puheenjohtaja, Talermo jatkaa.

Kuluneet kolme vuotta ovat Talermolta sujuneet OK:n johdossa hyvissä merkeissä. Puheenjohtajan tehtävät oman toimen, Amer-yhtymän toimitusjohtajuuden, ohella eivät ole tuntuneet ylitsepääsemättömiltä.

- Kaikki lähtee persoonasta ja siitä, miten haluaa olla mukana. Aluksi oli selvää, että jouduin paneutumaan paljon vieraaseen ja laajaan kenttään, jossa oli paljon osapuolia, valtio, yrityksiä, seuroja, liittoja, kansainvälinen aspekti.

- Minulle tärkeintä on koko homman pelaaminen ja hallituksen puheenjohtamisen toiminta. Meillä on hyvin toimiva hallitus, olemme kriittisiä, mutta asiallisia, johtoryhmäänsä kehunut Talermo terävöittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?