Honkaselle ja Rikalalle historiallinen MM-pronssi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Honkaselle ja Rikalalle historiallinen MM-pronssi

- Tosi hieno juttu, ja helpottunut olo, että vihdoin tuli se mitali MM-tasoltakin, väsynyt mutta onnellinen Anne Rikala kertoi puhelimitse Unkarin Szegedistä.

21.8.2006 7:06

Muutamaa tuntia aiemmin Rikala ja Jenni Honkanen meloivat kajakkikaksikoiden 200 metrillä historiallisen MM-pronssin tuoreen EM-pronssinsa jatkoksi. He hävisivät Unkarin voittajakaksikolle Katalin Kovác - Natasa Janic vain 0,56 sekuntia.

- Oli sellainen tunne, että vedimme vain rutiinivedon ja se riitti silti pronssiin. Startti ei mennyt ihan nappiin, mutta olemme harjoitelleet vasta niin vähän aikaa yhdessä, Rikala analysoi mitalimelontaa.

Perinteisessä suomalaisessa menestyslajissa on viime vuosina ollut hiljaista MM-vesillä. Edellisen kerran melonnan MM-mitalin Suomeen toi Mikko Kolehmainen voittamalla kultaa Kööpenhaminassa 1993.

Naisten MM-mitalista on sen sijaan ehtinyt vierähtää jo pidempikin tovi. Vuonna 1950 Sylvi Saimo meloi kultaa sekä yksiköiden 500 metrillä että kaksikossa yhdessä Greta Grönholmin kanssa, niin ikään Kööpenhaminassa. Kaksi vuotta myöhemmin Saimo voitti myös olympiakultaa Helsingissä.

Olympialaiset ovat vasta vuoden verran yhdessä meloneiden Rikalan ja Honkasenkin mielessä. Vaikka naiset ovatkin jo aivan maailman kärkivauhdissa 200 metrillä, olympiamatka 500 metrillä töitä on tehtävä vielä lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?