Schumacher suosikkina ja silmätikkuna - Urheilu - Ilta-Sanomat

Schumacher suosikkina ja silmätikkuna

Michael Schumacher on silmätikkuna formula ykkösten Britannian gp:ssä viikonvaihteessa. Monacon gp:n aika-ajon lopussa tahallisella ulosajolla kilpailijoitaan hidastanut saksalainen sai tempustaan rangaistuksen ja menetti paalupaikan.

7.6.2006 18:35

Hän ei kuitenkaan ole myöntänyt tehneensä tekoa tarkoituksella. Asiaa noussee esille viikonvaihteen aikana F1-sarjan kuljettajien yhdistyksen kokouksessa, jonka nokkamies Schumacher on.

Pestin jatkaminen edellyttää monien mielestä Schumacherilta uskottavaa selitystä Monacon aika-ajon lopun tapahtumista. Sitä ei näillä näkymin ole luvassa.

- Tämä alkaa muistuttaa jo keskiaikojen noitajahtia, Schumacherin mediamyllytykseen kyllästänyt ex-kuljettaja Riccardo Patrese totesi italialaiselle Autosprint-lehdelle.

Saksalainen on valmistautunut Silverstonen kisaan ajamalla testeissä ennätysvauhtia Barcelonan radalla. Vuodesta 2002 lähtien Schumacher on voittanut Silverstonessa kahdesti ja yrittää nyt kuumeisesti kaventaa MM-sarjaa johtavan Renaultin Fernando Alonson 21 pisteen marginaalia.

- Nyt on pakko saada eroa kiinni. Meidän on yksinkertaisesti pystyttävä siihen Silverstonessa, saksalainen jyrisi nettisivuillaan.

- Silverstoneen mennään voittamaan. Olemme menneet eteenpäin kaikella tavalla ja se näkyy radalla, Schumacher hehkutti Ferrarin viime aikojen kehitystyötä.

Alonso pelkää Ferraria

Vuosi sitten kilpailun voitti McLarenin Juan Pablo Montoya ennen paalulta kisaan lähtenyttä Alonsoa. Kimi Räikkönen ponnisti 12. lähtöruudusta kolmanneksi.

Monacon gp:n voittanut Alonso on ollut voittaja tai kakkonen kauden kaikissa kisoissa ja ykkössuosikki myös Silverstonessa.

- Se rata sopii meidän nykyiselle R26-autolle, joten en näe syytä, miksi emme olisi taistelemassa kärkisijoista, Alonso totesi.

Silverstone tunnetaan brittiläisen rata-autoilun mekkana. Se on rata, jossa ajettiin kaikkien aikojen ensimmäinen F1-kisa. Nykyisessä muodossaan, 5,4 kilometrin mittaisena se on monen kuljettajan suosikki.

Radalla viihdytään nopeiden mutkien ja hyvien ohitusmahdollisuuksien ansiosta.

- Ferrari tulee olemaan kova ja ehkä myös McLaren, jos heidän autonsa kulkevat niissä oloissa yhtä hyvin kuin Monacossa, Alonso sanoo.

McLarenille Silverstone on kotirata, jonka vaatimukset talli tuntee hyvin. Tosin Montoyan viime vuoden voittoa edeltävä McLarenin kärkisija Silverstonesta on Mika Häkkisen voitto vuodelta 2001.

Räikkönen: "Taktiikat vaihtelevat"

Räikkönen sen paremmin kuin Montoya eivät ole tänä vuonna gp-voittoihin pystyneet, mutta Silverstonessa siihen voi olla mahdollisuus, jos auto saadaan siihen kuntoon, että kyse on vain kuljettajien onnistumisesta.

- Britannian gp on kisa, jonka todella haluan voittaa, Räikkönen sanoo.Räikkösen kisa jäi Monacossa kesken moottoririkon takia ja hän putosi MM-pisteissä neljänneksi 37 pisteen päähän Alonsosta.

Räikkösen mestaruushaaveet ovat lähinnä teoreettiset, mutta niin Räikkönen kuin kokenut brittitalli janoaa gp-voittoja.

- Silverstonessa ohittaminen on mahdollista, joten paalupaikka ei ole niin tärkeä (kuin Monacossa oli). Kisassa nähtäneen myös paljon erilaisia taktiikoita, Räikkönen veikkaa.

Kisasta on luvassa lujavauhtinen. Silverstonen rata on nopea ja sen nopeat mutkat sopivat hyvin V8-moottoreille, joilla kaarrenopeudet ovat olleet V10-moottoreita kovempia.

- Kun testasimme täällä huhtikuussa, kierrosajat olivat nopeampi kuin edellisvuonna juuri kohentuneiden kaarrenopeuksien takia. Se näkyi erityisesti Copse-kaarteessa, Räikkönen totesi Silverstonen radan yleisimmästä ulosajopaikasta, joka ajetaan noin 240 kilometriä tunnissa.

Kotiyleisön toiveet kohdistuvat Hondan Jenson Buttoniin ja Red Bullin David Coulthardiin, joka palasi Monacon gp-kilpailussa pitkästä aikaa mitalipallille oltuaan kolmas. Buttonin kauden paras sijoitus on Malesian gp:n kolmas sija.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?