Peter Forsbergin ravuri Hambon kakkonen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Peter Forsbergin ravuri Hambon kakkonen

Ron Piercen ajama ennakkosuosikki Donato Hanover voitti maailman arvostetuimman 3-vuotiskilpailun The Hambletonianin sunnuntain vastaisena yönä Meadowlandsin radalla New Yorkin lähistöllä.

5.8.2007 11:08

Ykköspalkinto oli 750 000 dollaria. Forsberginomistama Adrian Chip otti arvokkaan kakkossijan, joka ruotsalaisleirissä tuntui voitolta. Vain kerran on Ruotsissa valmennettu hevonen pystynyt Hambo-voittoon. Scarlet Knight ja Stefan Melander ottivat historiallisen ykkössijan vuonna 2001.

Robert Bergh ajoi Adrian Chipillä erinomaisesti. Hän karautti oriinsa alussa johtopaikalle. Kun Donato Hanover tuli rinnalle, Bergh päästi Piercen hevosen tuulenhalkojaksi.

Mailinmittaisen radan pitkällä loppusuoralla näytti hetken siltä, että Adrian Chip pystyisi tosissaan haastamaan Donato Hanoverin. Mutta Donato Hanover otti lopulta varman voiton. 13. peräkkäinen ykkössija tuli ajalla 10,5.

Peter Forsbergilla oli melkoista matalalentoa, jotta hän ehti Meadowlandsiin lauantaiksi seuraamaan hevosensa juoksua. Forsberg pelasi vielä torstai-iltana Suomessa hyväntekeväisyysottelussa. Kakkossijaan Forsberg oli erittäin tyytyväinen ja lupasi jäädä New Yorkiin juhlimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?