Mestarien liigan voitto kruunaisi Hyypiän uran - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mestarien liigan voitto kruunaisi Hyypiän uran

Sami Hyypiä istutettiin eilen Mestarien liigan alkuperäisen voittopystin viereen, kun Liverpool marssitti manageri Rafael Benitezin, Hyypiän ja Xabi Alonson satojen kansainvälisten toimittajien grillattaviksi.

25.5.2005 0:00

Sami vilkaisi pystiä pari kertaa syrjäsilmällä, mutta näytti lähinnä stoalaisen rauhalliselta ja välillä pikkupoikamaisen hyväntuuliselta. Hänen leikkimisensä tulkkauskuulokkeiden kanssa herätti salissa melkoista hilpeyttä; tällaista Hyypiää ei näillä foorumeilla ole aiemmin nähty.

Atatürkin erikoisenmallisella betonistadionilla pelattavan finaalin näkymiä on pohdittu myös Hyypiä-lähtöisesti, eikä ihme. Vain hän on Liverpoolista pelannut kaikki Mestarien liigan ottelut alusta loppuun. Italialaisia kiinnosti, miten suomalainen kestää Andri Shevtshenkon kyydissä. Sami ei ole ukrainalaista aiemmin kohdannut.

Vastustajan keskuspuolustuksen väitettyyn hitauteen yrittänee hyökkäyspelissään iskeä myös Liverpool.

- Otan ottelun otteluna ja tilanteet siten kuin ne tulevat. Shevtshenko on hyvä hyökkääjä ja tehnyt joka kaudella paljon maaleja, mutta vain häneen keskittyminen olisi virhe, Hyypiä tylsisteli.

Toisaalta nyt puhutaan miehestä, joka on urallaan saanut valtaosan maailman eliittihyökkääjistä nieleskelemään turhautumistaan.

Vuonna 2001 Liverpool valtasi eriskummallisessa 5-4-finaalissa Alavesia vastaan Uefa-cupin. Siitä joukkueesta ovat jäljellä enää Sami, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Vladimir Smicer ja Dietmar Hamann.

Hyypiän ura Liverpoolissa on ollut upea, ja nyt suomalaisella on elämänsä tilaisuus voittaa seurajoukkueiden arvostetuin palkinto.

- Tämä on ehkä ainoa mahdollisuuteni voittaa Mestarien liiga, Hyypiä myönsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?