Pysyykö Ässät Kärppien kyydissä? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Pysyykö Ässät Kärppien kyydissä?

Ässien valmentaja Jari Härkälä sai lisää armonaikaa, kun porilaiset kaatoivat kotonaan TPS:n. Ässät oli ennen päätöserää 0-3-tappioasemassa, mutta komea kiri toi lopulta 4-3-voiton varsinaisella peliajalla.

25.10.2007 17:19

Pelillisillä ansioilla Ässät ei kuitenkaan voittoa ottanut. Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue oli tuuliajolla, ja voittoon Ässät nousi raivon vallassa: Matt Nickerson riehui kaukalossa, Ässät sai latauksen päälle ja nuori TPS-joukkue alkoi pelätä porilaisia.

Torstaina Ässät joutuu kovaan testiin, kun joukkue kohtaa Oulussa Kärpät.

- Raivolla se voitto tuli, mutta treeneissäkin olemme yrittäneet muuttaa asioita, kertoo Ässien hyökkääjä Markku Tähtinen.

- Ei tässä vaadita mitään sen ihmeellisempää: meidän täytyy vain painaa hommia ja yksinkertaistaa pelaamistamme. TPS:ääkin vastaan kaikki maalit tulivat maalin edestä. Sinne täytyy mennä suoraviivaisesti, sillä alkukaudesta olemme siirrelleet liikaa kiekkoa.

Onko se ollut asennekysymys?

- Enemmän kyse on ollut henkisestä lukosta. Joka pelissä olemme mielestäni yrittäneet painaa ihan hyvin ja luoneet tilanteitakin, mutta onnistumisia ei ole tullut.

Kapteeni Pasi Peltonen palasi maanantaina Ässien pukukoppiin, mutta konkaripuolustaja luopui saman tien C-kirjaimestaan. Se ojennettiin Matti Kupariselle, ja samalla pelaajisto äänesti kapteeniston uusiksi.

Markku Tähtinen kantaa Oulussa rinnassaan A-kirjainta. Mitä tuore varakapteeni ajattelee Matt Nickersonin lauantaisesta tempauksesta?

- Ei kai tuollaista kukaan voi hyväksyä, mutta joukkue ja yleisöhän siitä heräsivät. Omaa joukkuetoveriaan ei voi alkaa tuomita, mutta ei asioita ehkä ihan tuollakaan tavalla välttämättä pitäisi hoitaa... Mutta näin siinä joskus käy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?