Mikko Hirvonen hakee revanssia Saksassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mikko Hirvonen hakee revanssia Saksassa

Ford-kuljettaja Mikko Hirvonen starttaa pistejohdossa perjantaina alkavaan Saksan MM-ralliin. Hirvosella on vain yhden pisteen kaula Citroenin Sebastien Loebiin, mutta suomalaisen tavoite Trierin ympäristössä kaasuteltavassa kisassa on selkeä: Saksasta myös lähdetään johtoasemassa.

14.8.2008 17:15

Hirvosen tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Saksassa ajetaan Loebin hallitsemalla asfalttireitillä. Ranskalaiskuljettaja on voittanut osakilpailun jo kuusi kertaa peräkkäin eli joka kerta, kun Trierissä on taisteltu MM-pisteistä.

Hirvonen ja Loeb kävivät hurjan taiston Suomen MM-rallin voitosta elokuun alussa. Lopulta Citroen-kuski kuittasi ykkössijan Hirvosen nenän edestä Keski-Suomen sorateillä.

- Kyllä nyt pitää saada uusintamatsi. Yritetään tehdä täällä sama Loebille kuin hän teki meille Suomessa. Helppoa se ei ole, mutta turhaa täällä on lähteä ajamaan toisesta tai kolmannesta sijasta, Hirvonen tuumiskeli kisan aattona.

MM-sarjan kärkikaksikko ajoi Jyväskylässä koko viikonlopun riskien rajoilla, ja Hirvosen mukaan samanlainen taistelu on luvassa myös Saksassa.

- Täällä on pakko ottaa riskejä samalla tavalla kuin Suomessa, jos haluaa voittaa. Tärkeintä on saada nopeasti luotto autoon ja renkaisiin ja sitä kautta hyvä fiilis ja hyökkäys päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?