Leijonaprofiili: Lasse Kukkonen - ensimmäinen partiopoika - Urheilu - Ilta-Sanomat

Leijonaprofiili: Lasse Kukkonen - ensimmäinen partiopoika

IS julkaisee olympialaisten aikana joka päivä kaksi tai kolme kappaletta vähän erilaisia pelaajaprofiileja Suomen olympiajoukkueen jääkiekkoilijoista. Kuvituksena on karikatyyri, joka aina paljastaa jotain oleellista urheilijasta.

23.2.2010 15:32

Pelaajaprofiili:

Lasse Kukkonen vaikka soutaisi Atlantin yli, jos se takaisin hänelle yhdenkin minuutin peliajan Leijona-paidassa Vancouverissa. Innokkaampaa maajoukkueen palvelijaa saa hakea. Hän on lähtenyt aina mukaan käsi lipassa kuin partiopoika - mihin rooliin tahansa.

Kärppien kasvatti on peruspakin prototyyppi. Hän pitää maalinedustan puhtaana ja antaa helppoja syöttöjä hyökkääjille. Kukkosen paras ominaisuus on hänen luonteensa. Hän syttyy aina parhaimpaansa tiukassa paikassa. Koon puutteen Kukkonen yrittää kompensoida parhaansa mukaan sitkeällä taistelulla.

Ylivoimaroolia Kukkoselle ei kannata räätälöidä, mutta alivoimansa hän hoitaa kunniakkaasti. Kipukynnys on korkealla - Lasse ei ruikuta koskaan. Niin sanottu höntsäkiekko on Kukkoselle tuntematon käsite. Avantgard Omskin luottopakki taisi olla KHL:n tähdistöpelissä ainoa, joka yritti tosissaan...

Kukkonen rimpuili kunniakkaasti 159 NHL-peliä Chicagossa ja Philadelphiassa. Se on kova määrä pelaajalle, jolla ei luonteensa ja taistelutahtonsa lisäksi ole mitään ylivertaista ominaisuutta.

Vaikka NHL-kehät näyttävät olevan taakse jäänyttä elämää, Kukkonen on valmis puremaan isoja tähtiä nilkkaan. Kukkonen tuskin ratkaisee Suomelle yhtään peliä, mutta ihan yhtä epätodennäköistä on se, että mokaa ison pelin ratkaisuvaiheessa.

Seuraa tätä: Kukkosessa on jotain samaa kun Venäjän Anton Voltshenkovissa (paitsi koko). Hän blokkaa kuteja kuolemaa halveksuen ihan joka puolella kaukaloa ja joka asennossa. Avainasia on täydellinen piittaamattomuus siitä, että kohta voi sattua ja pahasti.

Persoona:

Kukkonen on erinomainen juttujen värittäjä, joka on tunnettu varsin kehittyneestä itseironiastaan. Ranskan ympäriajo -vertaukset tulivat tutuiksi NHL-aikoina, kun Kukkonen joutui usein kuntopyörän selkään. Vapaa-aika kuluu tiiviisti perheen ja rakkaiden vinttikoirien parissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?