Suomi voitti MM-avauksen Sloveniaa vastaan nihkeästi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomi voitti MM-avauksen Sloveniaa vastaan nihkeästi

Suomen kiekkoleijonien urakka Latvian MM-kisoissa alkoi nihkeästi, mutta avausottelun loppussa hymy kuitenkin löytyi. Slovenia kaatui maalein 5-3.

6.5.2006 1:21 | Päivitetty 5.5.2006 0:00

Suomen päävalmentaja Erkka Westerlund oli hyvin mietteliäs pelin jälkeen.

- Alku oli vaikea, kun olimme tappiolla. Tuli niin paljon erikoistilanteita. Piti varoa yrittämistä, koska olimme niin helposti jäähyboksissa, Westerlund sanoi.

Westerlund oli laskenut, että pelissä pelattiin vain 25 minuuttia täysimiehisin eli viidellä viittä vastaan. Loput lähes kaksi erää pelattiin toisen ollessa ylivoimalla.

- Siihen kun lisätään neljä katkoa erän aikana ja maaleista minuutin katkot, niin peliin oli vaikea päästä kiinni. Kavereilla oli kamala halu pelata ja sitten kun joutui istumaan minuuttikaupalla penkillä, niin tuli tuskastumista, Westerlund näki.

Kapteeni Ville Peltosen mielestä Suomi teki avauspelissä todellakin vain sen, mikä voittoon vaadittiin.

- Joka osa-alueella pitää parantaa, kuului Peltosen resepti.

Ottelun alussa Suomen peli ei luistanut lainkaan, vaikka Slovenian piti olla leijonille vain suupala. Slovenia meni 0-1-johtoon ensimmäisessä erässä Ales Kranjcin ylivoimaosumalla.

Slovenia lisäsi pökköä pesään ja teki 0-2-osumankin, kun 14 minuuttia oli pelattu. Ylivoimamaalin teki Anze Kopitar. Syötön antoi Mitja Sotlar.

Suomi sai avausosumansa ajassa 17.07. Tomi Kallio tykitti ylivoimalla Petteri Nummelinin syötöstä 1-2-kavennuksen.

Toisessa erässä Suomi tasoitti pelin 2-2:een Antti Miettisen ylivoimamaalilla. Syötön antoi Jussi Jokinen.

Suomi ei ehtinyt tasoitusta kauan juhlia, kun Anze Kopitar teki illan toisen maalinsa ja vei Slovenian 2-3-johtoon.

Toisen erän lopussa Sean Bergenheim toi leijonat taas tasoihin. Bergenheim ohjasi Mikko Lehtosen siniviivalaukauksen komeasti maaliin ja lukemiksi 3-3.

Suomi meni ensimmäisen kerran ottelussa johtoon kolmannen erän alussa. Tomi Kallio iski illan toisen osumansa ylivoimalla. 4-3-maalin syöttäjät olivat Antti Miettinen ja Jussi Jokinen.

Kolmannen erän lopulla puolustaja Mikko Lehtonen lämäsi tulisesti Suomen jo turvallisen tuntuiseen 5-3-johtoon, joka säilyi tilanteena loppun asti. Ylivoimamaalin syötti Jari Viuhkola.

Alkuillan toisessa MM-pelissä Yhdysvallat oli vaikeuksissa Norjan kanssa. Norja meni johtoon, mutta Yhdysvallat rutisti ensin tasoihin ja lopulta 3-1-voittoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?