Joona Puhakka lopettaa urheilu-uran - Urheilu - Ilta-Sanomat

Joona Puhakka lopettaa urheilu-uran

Joona Puhakan uimahyppyura on ohi ainakin toistaiseksi. Puhakka ei lähde kesällä Roomassa järjestettäviin MM-kilpailuihin eikä usko palaavansa lajin pariin ainakaan toviin.

Joona Puhakka keskittyy jatkossa politiikkaan.

16.4.2009 20:14

- Nyt saa uimahyppääminen jäädä. Tuntuu ihan hyvältä näin ilman hyppyjä, Puhakka kertoi torstaina puhelimitse Brysselistä.

Puhakka on kokoomuksen eurovaaliehdokas. Päätöstä uimahyppyuransa jatkosta hän rakensi huhtikuun alussa Torinossa käydyissä EM-kilpailuissa. Siellä Puhakka oli mukana valmentajana.

- Ei se päätöksen tekeminen helppoa ollut, enkä ole mitenkään supervahvasti sisäistänyt, että se olisi ikuisiksi ajoiksi ohitse. Toivon, että löydän ja saan haasteita, joihin voisin laittaa energiani samalla tavalla kuin olen urheiluun laittanut, Puhakka puheli.

Myös valmennushommat saavat jäädä.

- Olen varmaan jossain määrin taustalla vaikuttamassa, hän luonnehti.

Takaovi jää auki

Puhakka aikoo käytännön syistä ilmoittaa Kansainväliselle uimaliitolle Finalle lopettavansa.

- On aika vaikea ilmoittaa antidopingtoimikunnalle olinpaikkaansa, kun ei itsekään niitä aina tiedä.

Puhakka, 26, on ainoa suomalainen uimahyppyjen MM-mitalisti. Hän voitti metrin ponnahduslaudalla MM-pronssia Barcelonassa 2003. EM-mitaleita Puhakka on haalinut roppakaupalla. Hän voitti EM-kultaa metrin ponnahduslaudalla 2004 ja 2006.

Viimeksi Puhakka kilpaili Pekingin olympialaisissa ja karsiutui niukasti loppukilpailusta.

- Vaikea sitä on sanoa, miten kokonaisvaltainen päätös tämä on. Jos tulevaisuudessa haluan hypätä, en kiellä itseltäni mahdollisuutta tulla takaisin, Puhakka kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?