TamU vakuutti Pietarsaaressa - Urheilu - Ilta-Sanomat

TamU vakuutti Pietarsaaressa

Jalkapalloliigan kärkijoukkue Tampere United oli maanantai-illan liigamittelössä Antti Pohjan johdolla aivan liian vahva tappiokierteeseen ajautunutta Jaroa vastaan Pietarsaaressa. Vierasjoukkue hallitsi ottelua läpi pelin ja olisi voinut ratkaista ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla.

10.9.2007 20:45

- Pelin olisi pitänyt kääntyä meille, mutta paikkojen tuhlailu oli aivan karmeaa, harmitteli Unitedin valmentaja Ari Hjelm.

Pohja ratkaisi ottelun toisella puoliajalla. Ensin hän pelasi 59. minuutilla Jaron topparin Jonas Portinin ulos ja pääsi keskittämään pallon Jaron maalille. Siellä kotijoukkueen toinen toppari Vesa Heikinheimo ei saanut putsattua tilannetta kunnolla pois, ja tilanteeseen tullut Toni Järvinen pääsi pamauttamaan pallon isäntien maalin takakulmaan. Virallisissa tilastoissa osuma merkittiin kuitenkin Jaron omaksi maaliksi.

Toisessa maalissa Pohja vippasi pallon yli Jaron seisovien toppareiden, ja kentälle hetkeä ennen vaihdettu Jonne Hjelm pääsi tekemään uransa ensimmäisen liigaosuman ja ratkaisemaan 78. minuutilla ottelun Unitedille.

- Peliin valmistutuminen ei ollut helppoa, kun maaottelut sotkivat valmistautumista. Viime hetkellä selvisi, että Jari Niemi ja Mikko Kaven pääsevät mukaan, ja jouduimme muuttamaan taktiikkaa. Onneksi pojat kuitenkin säilyttivät tasonsa ja saimme tarvitsemamme voiton, Hjelm summasi.

- Tappio kismittää, mutta peli oli sentään nyt paljon parempaa kuin edellisessä Oulu-pelissä, totesi Jaron valmentaja Mika Laurikainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?