HPK ei myy nahkaansa halvalla - Urheilu - Ilta-Sanomat

HPK ei myy nahkaansa halvalla

Lauantain kolmas välierä jääkiekon SM-liigassa oli täysin HPK:n hallussa pitkälle kolmanteen erään. HPK johti HIFK:ta vielä 47 minuutin pelin jälkeen 3-0 ja oli ottamassa itselleen katkaisupaikkaa tiistaiksi.

10.4.2006 7:54 | Päivitetty 10.4.2006 0:00

Mutta sitten alkoivat HPK:n päävalmentajan Jukka Jalosen "kauhun minuutit".

Jalonen joutui voimattomana seuraamaan vaihtoaitiosta, kun HIFK myrskysi seitsemässä minuutissa neljä maalia. HIFK punnersi väkisin henkisen yliotteen ja HPK luhistui silmissä. Reilu johto kääntyi erittäin kirvelevään jatkoaikatappioon.

- En muista koskaan kokeneeni vastaavaa, ainakaan näin tärkeissä peleissä, Jalonen mietiskeli sunnuntai-iltana.

- Ensin ajeltiin David Schneider hilloksi tahallisesti. Se oli varmasti yksi syy, kun jouduimme heittämään kentälle nuoria, ensimmäisiä pudotuspelejään pelanneita kavereita.

- Jokainen ymmärtää, että kun kaveri sai momentumin päälle ja kun jokainen maalia kohti tullut laukaus meni sisään, niin joskus tämä vain menee näin, Jalonen jutteli rauhallisesti.

Jalonen myönsi, että siinä tilanteessa ei ollut juuri mitään tehtävissä.

- Periaatteessa pitäisi yrittää laittaa rivit kuntoon, mutta ei siinä olisi kukaan onnistunut, vaikka olisi päällään seisonut.

Jalonen ei osannut sanoa varmaksi Schneiderin, puolustaja Jukka-Pekka Laamasen tai kentältä kinkanneen mutta takaisin peliin palanneen Karri Rämön tiistaisesta pelikunnosta.

- Olemme nähneet, miten HIFK pelaa ja mitkä ovat heidän keinonsa. Pitää varautua, että tiistaina saatetaan yrittää jotain vastaavaa, Jalonen viittasi Schneiderille aiheutettuun aivotärähdykseen.

- Tiistaina ei nahka lähde ainakaan halvalla myyntiin. Tämä sarja on aikalailla kesken. Kenenkään ei kannata kuvitella, että homma on tässä, Jalonen painotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?