Jukka Keskisalon kausi etenee suunnitellusti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jukka Keskisalon kausi etenee suunnitellusti

Jukka Keskisalo on vetänyt koko yleisurheilukauden alun harjoittelun ehdoilla. Sama tahti jatkuu juhannukseen asti, jolloin Keskisalo kisaa Euroopan cupissa Portugalissa.

14.6.2008 19:24

- Nyt vasta katsoin, mitä maita sinne tulee vastaan. Jos kaikki tuovat parhaansa paikalle, estekisasta on tulossa hyvä kilpailu, Keskisalo ennakoi juhannuksena Leiriassa kilpailtavaa cup-juoksua.

Suomen miesten kanssa samassa lohkossa kilpailevat Belgia, Hollanti, Itävalta, Norja, Portugali, Tshekki ja Valko-Venäjä.

Kauden toisessa 3 000 metrin estekisassaan Keskisalo paransi kauden kärkitulostaan yli kymmenellä sekunnilla. Hän juoksi myöhään perjantai-iltana Espanjan Huelvassa ajan 8.27,48 ja sijoittui kuudenneksi. Kilpailun voitti Etiopian Nahom Mesfin ajalla 8.14,87.

- Sanoin Tommyllekin (valmentaja Ekblom), ettei tätä vielä juoksuksi voinut sanoa. Selvä hyppäys oli kuitenkin eteenpäin, Keskisalo kuvasi STT:lle.

Vertailukohtana hän käytti toukokuussa juostua Hengelon gp-kilpailua, jossa hän paineli aikaan 8.37,74. Kahden estekilpailun lisäksi Keskisalo on juossut tällä kaudella vain yhden sileän 3 000-metrisen radalla.

Huelvan kilpailu alkoi paikallistakin aikaa vasta iltakymmenen jälkeen, mutta olot olivat suotuisat. Keskisalo kuvasi juoksun alkuvauhtia rauhalliseksi, mutta kun kärki karkasi, hän antoi sen mennä ja veti tasaisia kierroksia.

Keskisalo matkaa Huelvasta Portugalin Santo Antonioon muutamaksi päiväksi ja jatkaa torstaina Leiriaan vastaanottamaan muuta Euroopan cup -joukkuetta.

- Päätin jäädä Portugaliin, koska olot siellä ovat paremmat. Joensuussa oli muutamana päivänä 4-5 astetta lämmintä ja sateli, Keskisalo kuvasi rataharjoittelun olojaan kotimaisemissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?