Niemi-Nikkola uskoo positiiviseen kierteeseen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Niemi-Nikkola uskoo positiiviseen kierteeseen

Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola uskoo, että Satu Mäkelä-Nummelan ja Henri Häkkisen mitalit antavat lisäpontta niille suomalaisurheilijoille, joiden lajit Pekingissä ovat vielä edessä.

Kari Niemi-Nikkola uskoo maanantain onnistumisten poikivan lisää hyviä suorituksia.

11.8.2008 12:31

- Kyllä tämä varmasti heijastuu koko kisoihin. Pettymyksiäkin tulee, mutta tällä on vaikutus siihen, miten muut (suomalaiset) lähtevät omiin kilpailulajeihinsa, Niemi-Nikkola tuumi Mäkelä-Nummelan kultamitalin ratkettua.

Olympiakomitea lähti tavoittelemaan Pekingistä kolmea mitalia, joista vähintään yksi kultaa. Yksi päivä Pekingin ampumaurheilukeskuksessa ja tavoite on yhtä vaille täynnä.

- No ei, no joo. Loppuun asti mennään, oli huono tai hyvä saldo. Virallinen tavoite on odotusarvo. Olen aikaisemminkin sanonut, että meillä on kymmenen mitalikandidaattia, Niemi-Nikkola huomautti.

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun kaksi suomalaista olympiamitalia osui samalle päivälle. Niemi-Nikkola muisti, että Melbournessa 1956 kaksi meikäläistä painijaa otti mitalin samana päivänä ja Münchenissä 1972 tempun toistivat yleisurheilussa Lasse Viren ja Pekka Vasala.

- Mutta Sydneystä (2000) lähtien olimme ilman kultaa, Niemi-Nikkola sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?