Räikkönen joutui kävelemään - Urheilu - Ilta-Sanomat

Räikkönen joutui kävelemään

Voi vain kuvitella, mitä formulakuljettaja Kimi Räikkösen päässä liikkui, kun hän käveli eilen Monacon katuradan vieressä noin varttia yli kolme paikallista aikaa.

29.5.2006 0:00

Räikkösen toisella puolella muut kuljettajat jatkoivat kisaa ja toisella puolella välkehti Välimeri. Kumpaankaan kypäräpäinen Kimi ei varmasti kiinnittänyt huomiota.

Räikkönen käveli savuavan McLareninsa luota suoraan veneelleen, joka sijaitsi lähellä keskeytyspaikkaa. Räikkönen ei näyttäytynyt kisan jälkeen, eikä häneltä herunut yhtään kommenttia. Moni odotti häntä McLarenin varikkorakennuksella, mutta pettynyt kuljettaja ei koskaan saapunut sinne.

Melkein heti kisan päättymisen jälkeen Räikkösen Jenni -vaimo poistui varikkorakennuksesta, jossa hän oli ollut seuraamassa kisaa.

- Menen veneelle Kimin luo, Jenni huikkasi poistuessaan.

Kimin osalta kisa olisi voinut mennä aivan toisin. Kun kisasta oli ajettu 50 kierrosta, kolmannesta ruudusta lähtenyt Räikkönen oli loistavissa asemissa heti kisaa johtavan Renaut'n Fernando Alonson takana.

Ongelmat alkoivat, kun Räikkönen joutui ajamaan heti varikkokäyntinsä jälkeen Mark Webberin keskeytyksen takia radalle tulleen turva-auton perässä. McLarenin tallipomo Ron Dennisin mukaan Räikkösen auton pakokaasut kuumenivat liikaa varikkopysähdyksen aikana.

Alonso voitti kilpailun ja vahvisti MM-johtoaan entisestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?