Emma Kimiläinen aloitti kauden lupaavasti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Emma Kimiläinen aloitti kauden lupaavasti

Helsinkiläinen kilpa-autoilija Emma Kimiläinen oli viikonloppuna ajetuissa Saksan Formula ADAC Masters -sarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa kuudes ja neljäs. Kisat ajettiin Oscherslebenin radalla. Kimiläinen on kahden osakilpailun jälkeen sarjassa viidentenä.

12.5.2008 14:03

Formula ADAC Masters on Volkswagen Motorsportin kehittämä uusi formulasarja, johon osallistuu kauden mittaan lähes 30 nuorta lupaavaa kuljettajaa. Kimiläinen on ainoa suomalainen ja ainoa naiskuljettaja sarjassa.

- Olipa viikonloppu. Harjoitus ja aika-ajot menivät heikosti, koska emme kerta kaikkiaan löytäneet autoon oikeita säätöjä. Ongelma on pahimmillaan uusilla renkailla ja lämpöisellä säällä, kuten nyt oli. Auto ja sarja ovat kaikille uusia ja kun ei ole dataa autosta riittävästi pitää kokeilla eri asioita ja joskus käy näin. Kisassa oli paljon tilanteita, mutta pääsin nousemaan hyvin. Sunnuntaina etusiipi vääntyi pahasti, mutta pystyin kuitenkin ajamaan ihan kärkivauhdissa saatuamme auton toimimaan paremmin. Se tietää hyvää jatkoa ajatellen, kertoo Kimiläinen.

Formula ADAC Masters formula on rakennettu Dallaran F3-rungon ympärille ja tehoa VW:n koneessa on noin 150 hevosvoimaa. Sarjassa ajetaan 8 osakilpailua eli 16 kilpailulähtöä ja viimeinen osakilpailu ajetaan DTM-sarjan loppuhuipennuksen yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?