Urheilu

Niki Mäenpää debytoi Hollannissa

Julkaistu:

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahtitilanne ei ole ruusuinen, jos Jussi Jääskeläinen aikoo lähivuosina lopettaa sinivalkoisissa.

Valoa pilkahtelee kuitenkin Hollannin suunnalta. Espoolaismaalivahti Niki Mäenpää debytoi seuransa Willem II Tilburgin riveissä lauantaina NEC Nijmegeniä vastaan.

Ottelu päättyi 1-1. Tilburg sai pisteen, mutta on silti ahdingossa Eredivisien hännillä.

24-vuotias FC Kasisysin kasvatti lähti maailmalle jo 2003. Hollannin divarivuosien (Telstar ja den Bosch) jälkeen Mäenpää sai sopimuksen täksi kaudeksi Tilburgiin.

Mäenpää on merkitty mies myös päävalmentaja Stuart Baxterin papereissa. Mäenpää on ehtinyt pelata 2008-09 neljä A-maaottelua. Kaikki ovat kuitenkin olleet harjoitusmaaotteluita.

Mäenpäästä tuli lauantaina viides suomalaispelaaja, joka on esiintynyt Hollannin pääsarjan Willem II:n joukkueessa. Sami Hyypiä, Joonas Kolkka, Jukka Koskinen ja Marko Kolsi saivat nyt seuraa Mäenpäästä.

- Debyytti on aina debyytti, vaikka parantamisen varaa jäi. Peli ei mennyt huonosti, mutta pientä hiontaa pitää tehdä. Peli oli maalivahdille aika hankala, koska tekemistä ei juuri ollut. Tasapeli oli pettymys, sillä olisimme voineet voittaakin.

- Koko joukkueelle jäi parannettavaa. Myös minulle.

Mäenpää on ollut selkeä kakkosmaalivahti. Ykkösen, Maikel Aertsin, sairastelu avasi paikan espoolaiselle.

- Hän oli koko viikon kipeä ja komennus tuli. Ihan hienoa tehdä debyytti Hollannin pääsarjassa. On tämä yhden tavoitteen täyttyminen, Mäenpää mietti.

Mäenpää ei ollut ainoa kentälle viikonloppuna päässyt suomalaisvahti. Futisväki tuntee Jääskeläisen, mutta myös Lukas Hradecky sai vastuuta seurajoukkueessaan Esbjergissä.

Esbjerg otti Slovakiassa syntyneen suomalaisen kentälle 6. minuutilla, kun ykkösveskari Lars Winde ajettiin ulos.

Hradecky päästi kaksi maalia ja Esbjerg hävisi Parkenilla FC Kööpenhaminalle 1-2. Tappiosta huolimatta Esbjerg johtaa Tanskan liigaa.