Nouseeko Oilers vielä? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Nouseeko Oilers vielä?

Trooppinen myrsky Alberto riehui Carolina Hurricanesin kotikaupungin Raleigh'n yllä keskiviikkona, mutta jäähallissa hurrikaani oli nimeltään Alberta.

16.6.2006 7:14

Kanadan viimeinen toivo, Albertan provinssin ylpeys Edmonton Oilers pelasi kaula giljotiinissa NHL:n Stanley Cupin finaalisarjan viidennessä ottelussa, mutta selvisi ensimmäisestä ottelupallosta.

Carolinalla oli paikka voittaa mestaruus kotihallissaan, mutta Edmonton puristi pakon edessä vierasvoiton lukemin 4-3 jatkoajalla. Seuraava peli pelataan lauantaina Edmontonissa.

Ottelusarjan ratkaisevaksi tekijäksi on nousemassa erikoistilannepelaaminen, mitä ei tosin voi pitää kovinkaan kummoisena yllätyksenä. Carolinan ylivoimapeli on ollut jäätävän tehokasta, ja Hurricanes on löytänyt aseet Oilersin tavaramerkin, vahvan alivoimapelaamisen, murtamiseen.

Samaan aikaan Edmontonin ylivoima on ollut kammottavan tehotonta. Viidennessä pelissä trendi oli sama: Carolina teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla, Oilers onnistui kerran seitsemän ylivoimamahdollisuuden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?