Honka jatkaa Uefa-cupissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Honka jatkaa Uefa-cupissa

Honka hävisi torstaina islantilaiselle IA Akranesille maalein 1-2 (0-1) jalkapallon Uefa-cupin 1. karsintakierroksen 2. osaottelussa Akranesissa. Espoolaiset etenivät kuitenkin kilpailun toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 4-2.

31.7.2008 23:09 | Päivitetty 31.7.2008 23:41

Koska Honka voitti ensimmäisen osan Myyrmäessä maalein 3-0, se pystyi lähtemään vieraspeliinsä suhteellisen rauhallisin mielin. Tekemällä vierasmaalin, se pakottaisi IA:n viimeistelemään peräti viisi kertaa.

Kaikki näytti hyvältä alussa, kun Honka vyörytti peliä IA:n maalille. Se sai pallon pariin otteeseen maalin kehikoihin ja maaliviivalle. Painostuksen jälkeen IA iski kuitenkin maalin kulmapotkusta 16. minuutilla ja siirsi ratkaisua tuonnemmas.

Akranes meni jo 2-0-johtoon 49. minuutilla ja loi sen jälkeen painetta Hongan maalille. Tomi Maanojan torjunnat pitivät espoolaisia pystyssä.

Hongan ratkaisijaksi nousi lopulta vaihtomies Jussi Vasara joka onnistui maalinteossa 72. minuutilla. Vasara pelattiin puolittain läpi ja hän ampui pallon pienestä kulmasta etutolpan kautta maaliin.

- Tiesin, että pystymme tekemään tarvittavan maalin. Meillä oli niin mielettömiä paikkoja avausjaksolla, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo kuvaili pelin jälkeen.

- Näissä otteluissa on tärkeintä mennä jatkoon ja sen teimme. Nyt odotamme vastustajaa seuraavalle kierrokselle.

2. karsintakierroksen otteluparit arvotaan perjantaina. Seuraava kierros pelataan 14. ja 28. päivä elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?