Hodgson valitsi 24 pelaajaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hodgson valitsi 24 pelaajaa

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson valitsi 24 pelaajan ryhmän EM-karsintaotteluihin Armeniaa (7.10.) ja Kazakstania (11.10.) vastaan.

28.9.2006 17:26 | Päivitetty 28.9.2006 19:31

Puolan ja Portugalin kohdanneesta joukkueesta poissa ovat varamaalivahti Magnus Bahne ja keskuspuolustaja Juha Pasoja. Heidän tilalleen Hodgson valitsi loukkaantumisista toipuneet Peter Enckelmanin ja Toni Kuivaston.

- Mielestäni on tärkeää pitää mukana niin monta pelaajaa kuin mahdollista. Olemme vasta pitkän tien alussa, Hodgson totesi.

- Jos olen rehellinen, on sanottava että 24 pelaajaa on varmaankin liian paljon. Pelkään tottakai tulevan viikonlopun pelejä ja loukkaantumisia, mutta suurin syy isoon ryhmään on se, etten halua vieläkään pistää ketään sivuun ja yritän pitää joukkueen yhtenäisenä. Tiedän, että tarvitsen näitä pelaajia jatkossa ja tarvitsen sellaisiakin, jotka eivät nyt ole mukana, päävalmentaja jatkoi.

Muutokset eivät siis todellakaan ole suuria.

- Kuivasto on toipunut, joten Pasoja "uhrattiin". Hän on kuitenkin jatkossa vahvasti mukana kuvioissa, en vain halunnut tällä kertaa ottaa mukaan neljää selkeästi topparina pelaavaa pelaajaa, Hodgson kommentoi.

Toppareista tärkeimmän eli Sami Hyypiän pelaamista tai pelaamattomuutta on viime aikoina pohdittu Suomessa tiukasti. Hyypiä on pelannut kuudessa Liverpoolin tämän kauden 11 pelistä, ja keskiviikon Mestarien liigan kamppailunkin mies katsoi kokonaisuudessaan penkiltä. Hodgsonia tilanne ei kuitenkaan huoleta tippaakaan.

- Hänellä on yhä sellainen asema Liverpoolissa, jota on vaikea täällä edes kuvitella. Mieshän on käytännössä jumala Liverpoolissa, Hodgson puolusti vahvasti luottotoppariaan.

- Olen itse asiassa iloinen tilanteesta, koska se tarkoittaa, että hän on kunnossa ja valmiina pelaamaan maajoukkueessa. Jos hän ei pelaisi koko vuonna, silloin saattaisin huolestua. Niin ei kuitenkaan tule käymään.

Vaikeat pelit edessä

Komea EM-aloitus (voitto Puolasta, tasapeli Portugalin kanssa) merkitsee tulevalle reissulle sitä, että odotukset ovat varsin korkealla, eikä pisteitä ole juuri varaa hukata lohkon heikompien kanssa.

Hodgson kuitenkin varoittaa minkäänlaisesta ylimielisyydestä, vaikka vastukset ovat hänellekin vielä melko tuntemattomia.

- Armeniaan olen tutustunut videon välityksellä, ja Kazakstanista meillä on Sixten Boströmin tekemät hyvät raportit. Sen tiedän, että edessä on kaksi kovaa ottelua, ja töitä on tehtävä. Pelaajatkin tietävät sen.

- Sekä Armenialla että Kazakstanilla on teknisiä, nopeita pelaajia. Hyviä pallonkäsittelijöitä ja henkilökohtaisella tasolla taitavia. Yksi huomionarvoinen tekijä on myös pelikenttä, joka ainakin Armeniassa tulee olemaan kova ja kuoppainen. Sellainen, johon pelaajamme eivät ole tottuneita, Hodgson summasi.

Tiedusteluun siitä, millainen pistesaalis idänkiertueelta tyydyttäisi, hyväntuulinen päävalmentaja vastasi totutun kierrellen ja kaarrellen.

- Kuudesta pisteestä olisin erittäin iloinen. Neljä voisi olla hyvä, riippuen siitä millaista peli on. Voimme myös olla niin huonoja ja vastustajat niin hyviä, että voisin olla tyytyväinen kahdesta.

- Meillä on 14 peliä karsinnoissa, ja tärkein asia on pysyä mukana kärkikamppailussa. Tietysti on niin, että mitä enemmän saamme pisteitä, sitä helpompaa se on, lohkojohtajan luotsi päätti.

Hodgsonin joukkue:

1. Mikko Kavén, Tampere United (15 A-maaottelua /0 maalia)

2. Petri Pasanen, Werder Bremen (33/1)

3. Sami Hyypiä, Liverpool FC (78/4)

4. Hannu Tihinen, FC Zürich (51/4)

6. Mika Väyrynen, PSV Eindhoven (23/2)

7. Mika Nurmela, HJK (63/3)

8. Teemu Tainio, Tottenham Hotspur (35/5)

9. Mikael Forssell, Birmingham City FC (42/16)

10. Jari Litmanen, Malmö FF (104/27)

11. Joonas Kolkka, Feyenoord (71/11)

12. Peter Enckelman, Blackburn Rovers FC (7/0)

14. Toni Kuivasto, Djurgårdens IF (66/1)

15. Jari Ilola, IF Elfsborg (26/1)

16. Aki Riihilahti, 1. FC Kaiserslautern (64/11)

17. Peter Kopteff, FC Utrecht (39/1)

18. Shefki Kuqi, Blackburn Rovers (44/5)

19. Toni Kallio, Molde FK (24/1)

20. Alexei Eremenko jr, FC Saturn Moskovskaya Oblast (25/10)

21. Jonatan Johansson, Malmö FF (73/13)

22. Jussi Jääskeläinen, Bolton Wanderers FC (30/0)

23. Markus Heikkinen, Luton Town (24/0)

25. Pekka Lagerblom, 1. FC Köln (12/0)

26. Jarkko Wiss, Tampere United (43/3)

28. Ari Nyman, FC Inter (12/0)

(IS-STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?