Usain Boltilla jalkavamma - joutuu jättämään 200 m juoksut väliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Boltilla jalkavamma - joutuu jättämään 200 m juoksut väliin

Rasittunut akillesjänne saattaa estää Usain Boltia juoksemasta 200 metrin kilpailuja loppukaudella. Torstain Timanttiliigassa Lausannessa jamaikalainen juoksee lääkärin suosituksesta 100 metrin kisan puolikkaan ratakierroksen sijaan.

Usain Bolt jättä lääkärin suosituksesta 200 metrin kisat väliin.­

7.7.2010 18:10

- Lääkäri ei halua minun juoksevan kaarretta ennen kuin olen täysin kuntoutunut. Itse en osaa sanoa (jalan kunnosta), mutta lääkäri sanoi jalan kuntoutuvan koko ajan, ja neljän viikon kuluttua se voi olla jo kunnossa, Bolt kertoi.

Bolt loukkasi jalkansa yritettyään rikkoa 300 metrin maailmanennätyksen Ostravassa toukokuussa. Hän kilpailee ensimmäisen kerran loukkaantumisensa jälkeen torstaina.

- Kaarreharjoittelussa vamma on pahentunut, joten jouduin lopettamaan sen. Jänne on ollut aamuisin jäykkä, mutta löystynyt iltaa kohti, Bolt taustoitti.

Sekä 100 että 200 metrin hallitseva olympiavoittaja, maailmanmestari ja ME-mies Bolt juoksee Lausannessa kauden toisen satasensa.

- Haluan vain tietää missä mennään. Hyvä aika on mahdollinen, sillä olen yhä hyvässä vireessä, Bolt uskoi.

Lausannea kovemman haasteen Bolt saa Pariisissa 16. heinäkuuta, jolloin lähtöviivalle asettuu myös kauden kärkituloksen 9,82 haltija Asafa Powell.

- Jos Asafa voittaa minut, en aio sanoa sen johtuvan vammoistani. En usko, että kukaan on lyömätön tällä kaudella, Bolt tuumi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?