Frantz Kruger nipin napin kiekon finaaliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Frantz Kruger nipin napin kiekon finaaliin

Viimeisellä heitollaan, ja viimeisenä heittäjänä kiekon finaaliin pinnistänyt Frantz Kruger unohtaa sunnuntaina päiväksi kiekonheiton. Vaasalainen tapaa tukijoitaan ja seuraa Pekingin olympialaisten beachvolley-turnausta.

Frantz Kruger putosi MM-finaalista Osakassa, mutta pinnisti lauantaina Pekingissä viimeisellä heitollaan loppukilpailuun.­

16.8.2008 8:08 | Päivitetty 16.8.2008 10:10

- Toivon mukaan se on naisten ottelu, hyväntuulinen heittäjä vitsaili selvitettyään karsintakilpailun.

Maanantaina ohjelmassa on kevyt lämmittely ja tiistaina loppukilpailu. Krugerin toinen arvokisakarsinta Suomen joukkueessa päättyi lauantaina kahdenteentoista sijaan ja viimeisen paikkaan tiistaisessa loppukilpailussa. Eroa 13. sijaa jäi neljä senttiä.

Kolmesta karsintaheitosta ensimmäinen oli yliastuttu. Toinen kantoi 58,60 ja kolmas 62,48.

- Ensimmäiseen heittoon olin tyytyväinen, astuin sen vain pikkaisen yli. Toinen heitto oli heikko esitys, en ollut täysin tasapainossa. Kolmas piti vain pitää ringissä, ja nyt oli onnea mukana, Kruger totesi.

Karsintakilpailun loppuhetket Kruger sai jännittää jatkopaikkansa puolesta, mutta kukaan ei tullut ohi.

- Olympiakarsinta on aina tiukka paikka. Hyvä kun selvisin siitä, vaikka läheltä se liippasi (putoaminen), Osakan MM-kisoissa vuosi sitten karsintaan jäänyt heittäjä totesi.

Loppukilpailussa vaasalainen aikoo kasvattaa heiton tempoa ja korjata tekniset takut, jotka söivät metrejä karsinnassa.

- Nyt tuntui hyvältä, ja silloin joskus käy niin, että liikerata karkaa liian laajaksi ja astun heiton edestä yli. Täytyisi kääntyä vähän sähäkämmin ringin keskellä ja muistaa pitää kiekko takana, Kruger summasi.

Loppukilpailuun kahdeksan vuoden takainen olympiamitalisti lähtee ilman suuria tavoitteita.

- Olin musta hevonen karsintaan tulessa. Tiistaina kaikki aloittavat nollasta, joten kaikilla on samat mahdollisuudet. Täytyy heittää täysillä alusta lähtien, että pääsisi kahdeksan joukkoon, Kruger sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?