Englanti luottaa Rooneyn taitoihin - Togo voodoon taikaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Englanti luottaa Rooneyn taitoihin - Togo voodoon taikaan

Britannia huokaisi helpotuksesta: Wayne Rooney sai peliluvan. Togo ei puolestaan lukeudu Saksan MM-kisojen suosikkeihin. Tammikuussa pelatussa Afrikan mestaruusturnauksessa joukkue ei onnistunut tekemään ainuttakaan maalia vastustajien verkkoon.

8.6.2006 7:05

Maalla on kuitenkin salainen ase: voodoo.

Voodoon juuret ovat Togossa. Se on levinnyt maasta ympäri maailman, ja nykyään voodoo on muun muassa Haitin kansanuskonto. Tosiuskovaisten määrä on nykyään Togossa melko pieni, mutta uskonto näkyy vahvasti jalkapallokenttien laidoilla. Joukkueen matkassa kulki pitkään voodoopappi, joka suoritti ennen jokaista ottelua monelle pelaajalle uskonnollisen rituaalin.

MM-kisojen karsintaottelun yhteydessä Kongoa vastaan togolaisfanit yrittivät lepyttää jumalia tarjoamalla erilaisia uhrilahjoja. Erityisesti kananpojat, apinat ja hyeenat kokivat kovia ottelun alla.

Togon korkea-arvoisin voodoopappi ennustaa maalle hyvää menestystä Saksan MM-kisoissa.

- Esi-isiemme henget sanovat, että Togo menee pitkälle. Tulette näkemään monia ihmeitä. En voi kuitenkaan kertoa enempää, koska ette harjoita voodoota, pappi Togbui Assiogbo Gnagblondjro III sanoi salaperäisesti.

Gnagblondjron mukaan Togo voittaa varmasti Etelä-Korean ja Ranskan ja etenee toiselle kierrokselle.

Rooneyn nilkkakestää

Englannin Wayne Rooney on nyt palannut takaisin Baden Badeniin, ja liittynyt Englannin MM-miehistöön. ManUn hyökkääjän tulo merkitsi sitä, että Tottenhamin Jermain Defoe joutuu palaamaan Britanniaan. Defoe olisi korvannut Rooneyn, jos tämä ei olisi tervehtynyt.

Rooney on yksi Englannin maajoukkueen suurimmista tähdistä. Hänen ilmaantumisensa kentälle aiheuttaa vastustajan puolustajille ihan erilaista tutinaa kuin Jermain Defoe.

Otteluohjelma

Suomella ei ole joukkuetta miesten MM-jalkapalloilun lopputurnauksessa. Kannatatko tässä tilanteessa naapurimaa Ruotsin joukkuetta?

Vastaa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?