Urheilu

Täysillä uuteen aikaan - päätoimittajan linjaukset uudesta Veikkaajasta

Julkaistu:

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, miksi tällainen muutos perinteiseen Veikkaajaan?

- Siksi, että haluamme tehdä lukijoille entistä paremman ja vielä paremmin heidän tarpeitaan vastaavan lehden. Ja varmistaa samalla, että Veikkaaja menestyy myös tulevaisuudessa.

Lukijatutkimusten mukaan lukijat olivat tyytyväisiä Veikkaajaan vanhassakin muodossa. Eikö se mietityttänyt?

- Totta kai, mutta nyt tehdään vielä parempi lehti. Tämä uudistus lähtee ennen kaikkea lukijoista.

Ei kai muutos ole oire paniikista lehtialalla?

- Ei suinkaan. Se on oire siitä, että haluamme Ilta-Sanomissa kehittää tuotteitamme aktiivisesti. Olemme uudistaneet jo Ilta-Sanomien arkilehteä ja viikonvaihdenumeroa. Nyt on sitten Veikkaajan vuoro vastata ajan haasteisiin.

Mitkä asiat Veikkaajassa nyt muuttuvat?

- Lehti tietyllä tavalla modernisoituu, mutta samalla kunnioitetaan Veikkaajan vanhoja perinteitä. Lehden sielua ei myöskään hukata. Muutokset tuovat lehteen uusia asioita sekä runsautta. Ja niin kuin Veikkaajaan kuuluu, niin jatkossa mennään entistäkin syvemmälle.

Nimi päätettiin pitää kuitenkin entisellään?

- Veikkaaja on Veikkaaja. Vaikka se on historiansa aikana ollut joskus Veikkaus-Lottokin, niin kyllä Veikkaaja on se oikea nimi.

Raju uudistus voi pelottaa monia lehden uskollisia lukijoita. Mikä on viestinne heille?

- Toivon vanhojen lukijoiden muistavan, että lehti on kehittynyt ja muuttunut vuosien varrella paljon. Että he antaisivat tällekin muutokselle aikaa. Kun lukijat tottuvat uuteen lehteen, niin he varmasti huomaavat, että muutokset vain parantavat Veikkaajaa.

Mikä on oma lukijasuhteesi Veikkaajaan?

- Olen lukenut Veikkaajaa siitä asti, kun tajusin, että siinä on edes muutama rivi Englannin liigasta. Tämä tapahtui joskus 1960-luvun lopussa.

Miten tärkeä aviisi se oli niinä vuosina, jolloin tietoa esimerkiksi brittifutiksesta ei juuri saanut?

- Se oli suorastaan henkireikä. Jos oli Englannin liigahullu, niin BBC:n suomenkielisen toimituksen lähetykset ja Veikkaaja olivat ne lähteet, joista sai edes jotain tietoa.

Onko mieleen jäänyt joitain yksittäisiä juttuja niiltä ajoilta?

- Parhaiten muistan kierrospurut, joista vastasi Eric Batty. Silloinhan tavattiin jokainen vihjekin tarkasti, jos niissä oli vain jotain Englannin liigasta. Itse juttujahan Veikkaajassa oli siihen aikaan olemattoman vähän.

Mitä odotat uuden Veikkaajan brittifutissivuilta?

- Brittifutis on Veikkaajan selkäranka. Sitä, että sivut pystyvät palvelemaan aiheesta kiinnostuneita entistä paremmin. Käytännössä se tarkoittaa entistä parempia reportaaseja ja entistä parempia analyyseja aiheesta.

Koska odotat näkeväsi suosikkiseurastasi Tottenhamista myönteisen jutun Veikkaajassa?

- Odotan näkeväni sellaisen jutun aika piankin, kun "Keano" (Robbie Keane) palasi seuraan. Samalla alkaa Spursin rakettimainen nousu kohti eurokenttiin oikeuttavia sarjasijoituksia.

Entä pitäisikö Veikkaajan suhtautua vielä kriittisemmin kotimaisen jääkiekkosuosikkisi HIFK:n seurajohdon tekemisiin tai tekemättä jättämisiin?

- Veikkaaja on suhtautunut yleisesti ottaen kiitettävän kriittisesti asioihin jo aiemminkin, se ei ole ollut ongelma. IFK ansaitsee sen kritiikin, mikä sille kuuluu.

Istuit ahkerasti takavuosina myös vantaalaisen Allianssin jalkapallo-otteluissa. Koska lentokenttäkaupungissa nähdään jälleen miesten pääsarjafutista?

- Se riippuu tästä PK-35-kuviosta. Henkilökohtaisesti sen onnistuminen olisi minulle ihanne, koska olen pelannut lapsena PK:n junioreissa. Nykykuviossa on varmasti aineksia. Sen sijaan puhtaalta vantaalaispohjalta kaupungissa ei tulla näkemään pääsarjatason jalkapalloa vuosiin.

Miltä Veikkaaja näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

- Se on levikiltään kaksinkertainen suomalainen urheilulehti, jota ilman yksikään urheilun suurkuluttaja tai -vaikuttaja ei tule toimeen.