Litillä loistava kenraaliharjoitus - Urheilu - Ilta-Sanomat

Litillä loistava kenraaliharjoitus

Miesten jalkapallomaajoukkueen maestro Jari Litmanen näyttää olevan hyvässä iskussa viikonlopun EM-karsintaottelua varten.

29.8.2006 7:01

Eilen illalla Litmanen pelasi seurajoukkueensa Malmö FF:n paidassa täydet minuutit, kun maajoukkuetoveri Jonatan Johansson johdatti kahdella osumallaan Malmön 4-2-kotivoittoon Örgryte IS:stä.

Päävalmentaja Roy Hodgson nimesi Litmasen ja Johanssonin lauantaina EM-karsinnat avaavaan Puola-peliin, mutta erityisesti Litmasen pelaaminen jäi vielä eilisen kuntonäytön varaan. Litmanen on ollut pitkään poissa kentiltä ensin silmävamman ja sitten jalkavamman takia.

Eilen Litmanen näytti, että virtaa riittää mainiosti. Malmön suomalainen tehokaksikko oli osallisena joukkueensa kaikissa neljässä osumassa.

Ensimmäinen maali syntyi, kun Emil Hallfredssonin tulinen laukaus kimposi Litmasen selän kautta maaliin.

Malmön 2-1-osuman pamautti Johansson kulman jälkitilanteesta heti toisen jakson alussa. 3-2-maali syntyi, kun Johansson sai nappisyötön Marcus Podelta ja pukkasi pallon hallitusti maaliin.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Litmanen pohjusti ratkaisevan 4-2-osuman tarkalla syötöllä Podelle.

Örgryten suomalaiskaksikon Henri Scheweleffin ja Tuomas Uusimäen illassa ei ollut hurraamista. Scheweleff pääsi kentälle aivan ottelun lopussa. Keskikentän Uusimäki puolestaan sai varoituksen 65 minuutin kohdalla telottuaan Litmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?