Alonso: Schumacher on F1-historian epäurheilijamaisin kuljettaja - Urheilu - Ilta-Sanomat

Alonso: Schumacher on F1-historian epäurheilijamaisin kuljettaja

F1:n hallitseva maailmanmestari Fernando Alonso sivalsi tylysti lajin väistyvää legendaa Michael Schumacheria.

13.9.2006 7:04

Espanjan johtavassa urheilusanomalehdessä Marcassa kuvailtiin, kuinka Alonso oli haastatteluhetkellä selvästikin edelleen kuumana viikonlopun tapahtumista Monzassa. Renault-talli väitti F1-johdon suosineen Ferraria, kun Schumacher nousi jo aivan Alonson kannoille MM-pistetilastossa kauden kuudennella GP-voitollaan.

Haastattelun viimeisenä kysymyksenä Marcan toimittaja uteli, käykö Alonson mielestä Schumacherille samoin kuin Zinedine Zidanelle : loistokas ura päättyy poistumiseen parrasvaloista takaoven kautta. Alonso vastasi seuraavasti:

- Zidanekin lopetti kunniakkaammin kuin Schumacher. Michael on lajin epäurheilijamaisin kuljettaja, joka on saanut eniten rangaistuksia F1-historiassa. Se ei poista sitä tosiasiaa, että hän on ollut paras kuski. Ja että on ollut kunnia taistella häntä vastaan. Kaikilla on kuitenkin aikansa. Jatkossa luvassa on entistä tasaisempi sarja, Alonso sanoi.

Radio Marca, sanomalehden oma radioasema ajoi haastattelun ulos myöhään maanantaina.

Alonso sanoi haastattelussa myös suoraan, että hänen pudottamisensa epäselvän aika-ajorikkeen takia kymmenenteen lähtöruutuun Monzassa oli Bernie Ecclestonelta ja kumppaneilta kuin laukaus omaan nilkkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?