KOK: Kestävyyslajeissa terveysuhkaa Pekingissä - Urheilu - Ilta-Sanomat

KOK: Kestävyyslajeissa terveysuhkaa Pekingissä

Kestävyyslajit voivat muodostaa kilpailijoille terveysuhan Pekingin olympiakisoissa, mikäli niiden kilpailupäivät osuvat vahvasti saastuneisiin päiviin. Tällöin ne voidaan joutua siirtämään toiseen päivään. Asiasta kertoi kansainvälinen olympiakomitea KOK keskiviikkona.

2.4.2008 16:53

KOK:n Pekingin kisoja valvovan komitean puheenjohtaja Hein Verbruggen totesi, että urheilijoilla on pieni vaara terveysvahinkoon, jos he ottavat osaa yli tunnin kestäviin lajeihin. Tällaisia ovat mm. maratonjuoksu ja maantiepyöräily.

Peking on yksi maailman saastuneimmista kaupungeissa, ja ilmanlaatu on monen huolena huolimatta vuosikymmenen jo kestäneestä ja 10 miljardia euroa vieneestä ilmanpuhdistuksesta.

- Riski voi olla olemassa, mutta se ei ole suuri. Meillä on b-suunnitelma, eli saatamme siirtää tiettyjä lajeja muutamalla päivällä. Sellainen vaatisi kuitenkin jo todella huonoa tilannetta, viimeisiä tarkastuksia Pekingissä ennen 8.-24. elokuuta järjestettäviä kisoja tekevä Verbruggen selvitti.

Pahin ongelma järjestäjille voi olla kisojen päätöspäivänä ohjelmassa oleva miesten maratonjuoksu. Jos ilmansaasteet ovat liiallisella tasolla, voi tuon kuninkuuslajin uudelleen järjestämisessä olla melkoisesti päänvaivaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?