Tampereelta ei heru rahapalkintoa Evilälle - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tampereelta ei heru rahapalkintoa Evilälle

Pituushyppääjä Tommi Evilä saa MM-pronssistaan Tampereen kaupungilta palkinnoksi ainoastaan kakkukahvit ja kaupungin juhlamitalin.

16.8.2005 0:00

Tampereen apulaiskaupunginjohtajan Lasse Eskosen mukaan Evilää kohdellaan kuten kaupungin muitakin MM-mitalisteja, vaikka Tampere onkin saanut värikkään persoonan myötä rutkasti lisämainetta.

- Jaamme rahapalkintoja ainoastaan olympiavoittajille. MM-pronssi näyttää nyt vain niin hyvältä, koska Suomen kokonaismenestys kilpailuissa oli surkea, Eskonen toteaa.

Ei ole kuitenkaan poissuljettua, että Evilä saisi Tampereelta jonkinlaista tukea. MM-pronssin Evilä voitti vaatimattomalla 15000 euron vuosipanostuksella.

- Olemme tukeneet hänen ulkomaanleirejään muutamalla tuhannella eurolla. En osaa vielä sanoa, tuleeko asiaan muutosta.

MM-sankarin valmentaja-isä Juhani Evilä ei ole katkera Tampereen kaupungille. Hänen toiveissaan on lähinnä se, että he saisivat Suomen olympiakomitean urheilija-apurahan ensi vuodeksi.

Vertauksen vuoksi MM-kisoissa 3000 metrin esteet voittaneen qatarilaisen Saif Saeed Shaheenin huhutaan tienaavan koko loppuelämänsä ajan noin 3600 euroa kuussa. Voitosta entisen kenialaisen huhutaan tienanneen jopa 200000 euroa uuden maansa liitolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?