Levi pääsee avaamaan alppikauden - Urheilu - Ilta-Sanomat

Levi pääsee avaamaan alppikauden

Suomen Lapin Levi-tunturi Kittilässä pääsee urheilumaailman valokiilaan ennen näkemättömällä tavalla: se saa avata alppihiihdon maailmancupkauden.

24.10.2006 18:23

Levillä laskettavien miesten ja naisten maailmancupin pujottelukilpailuiden piti alun perin olla vasta toinen koitosviikonloppu, mutta Itävallan Söldenin kisajärjestäjät ilmoittivat tänään, että ensi viikonlopuksi kaavailtua alppikauden avausta ei siellä voikaan järjestää.

Levillä lasketaan viikonloppuna 11. ja 12. marraskuuta.

Maailmancupin avauksen viivästyminen kahdella viikolla oli Suomen maajoukkueen mieleen useammastakin syystä.

- Levi on maailmancupin aloituspaikkana nyt alppihiihdossa kaiken keskipiste. On todella kova juttu, että maailmancup alkaa juuri sieltä. Se antaa kilpailuille lisäarvoa, valmentaja Kalle Söderholm kertoi STT:lle puhelimitse maajoukkueen harjoitusleiriltä Itävallan Pitztalista.

Pitztalista ei ole pitkä matka Söldeniin, joten Söderholm osasi lämpimän sään vuoksi odottaa cup-avauksen lykkääntymistä.

- Olen yhdeksän vuotta työskennellyt maajoukkueessa, enkä ole aiemmin nähnyt täällä yhtä vähän lunta.

Polven ristisidevammasta viime keväästä lähtien toipunut Kalle Palander sai tervetullutta jatkoaikaa palata kilpailuihin.

- Rouva Fortuna oli tässä asiassa puolellamme, kahden viikon lisäaika on ilman muuta hyväksi. Kun on ollut puolisen vuotta laskematta, jatkoajasta on Kallelle ehdottomasti hyötyä, Söderholm kertoi.

Söldenin kisajärjestäjät kertoivat peruuntumisen johtuvan lämpimästä säästä, vaikka naisten ja miesten suurpujottelut piti laskea Rettenbachin jäätiköllä Söldenin yläpuolella.

- Emme voi järjestää kilpailuita, koska on liian lämmin ja koska viime yönä satoi liikaa vettä, lehdistöpäällikkö Ernst Lorenzi kertoi järjestäjien ja kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maailmancupjohtajien pitämän kokouksen jälkeen.

- Kaikki oli kunnossa viime viikonloppuun asti. Olosuhteet olivat niin hyvät, että saimme järjestettyä muutamia hienoja lumilautaulukisoja, mutta sitrten viime yönä satoi liikaa, Lorenzi sanoi.

- Sadetta tuli vuoren huipulla, yli 3000 metrissä. Emme ole koskaan aiemmin nähneet vataavaa. On tämä sääli.

(IS-Reuters-STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?