Kesken liigapelin synnytyssaliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kesken liigapelin synnytyssaliin

Aki ja Johanna Uusikartanon perheessä vietettiin ikimuistoinen jääkiekon SM-liigailta torstaina. Johanna Uusikartano lähti Rinkelinmäen jäähallin katsomosta Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysosastolle HPK-TPS-ottelun ensimmäisellä erätauolla. Oli synnytyksen aika.

23.9.2006 6:20

Joukkueen ykkössentteriksi noussut Aki sai tietää vaimon lähdöstä toisella erätauolla. Mies sopi valmennusjohdon kanssa, että pelaa vielä kolmannessa erässä.

- Lähdin sairaalaan kesken kolmannen erän, tosin aivan lopussa. Siihen asti jaksoin keskittyä pelaamiseen, sen jälkeen mielessä oli vain vaimo ja alkanut synnytys.

Uusikartanolla oli lupa lähteä heti kun siltä tuntui.

Kaikki huipentui onnellisesti varhain perjantaina. Perheeseen syntyi potra poika: strategiset mitat 4,6 kg ja 56,5 cm.

Kaiken huipuksi Uusikartano jr. näki päivänvalon tismalleen samana päivänä kuin perheen esikoinen. Riku syntyi neljä vuotta sitten myös syyskuun 22. päivä!

- Aika erikoinen sattuma. Nyt pojat saavat juhlia synttäreitään samalla kertaa, onnellinen isä hymyili.

Aki Uusikartanosta tuli samalla ensimmäinen liigapelaaja, joka lähti todistamaan perheenlisäystä kesken ottelun. Historian lehdiltä löytyy liuta pelimiehiä, jotka ovat jättäneet ottelun kokonaan väliin vaimon laitokselle lähdön vuoksi. Kesken pelin ei tiettävästi ole kukaan muu sännännyt kaukalosta synnytyssaliin.

Hämeenlinnaan täksi kaudeksi muuttanut Uusikartanon perhe antoi torstai-illan ja perjantaiaamun aikana tosi vahvoja näyttöjä.

Aki-isä sai aikaan tehot 1+1 liigaottelussa, mutta vaimo pisti Akinkin mielestä paremmaksi. Perheen toisen lapsen laskettu synnytysaika oli vasta tulevana sunnuntaina, mutta juniori päätti tulla maailman kesken isän liigakamppailun.

- Oli hyvä, että kaikki tapahtui kotiottelun aikana. Olisin ollut aivan hermona, jos perhetapahtuma olisi osunut vaikka Oulun-reissulle. Ei sieltä olisi lähdetty kesken ottelun synnytykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?