Kallio kärsi katkeran tappion - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kallio kärsi katkeran tappion

Ratamoottoripyöräilyn 125-kuutioisten eilisessä Malesian osakilpailussa kävi juuri niin kuin ei olisi pitänyt. MM-sarjaa johtava Sveitsin Thomas Lüthi onnistui pitämään loistavasti taistelleen Mika Kallion takanaan ja otti mestaruustaistelun kannalta tärkeät 25 pistettä.

26.9.2005 0:00

Neljännestä ruudusta startannut suomalainen pääsi yrittämään vielä loppusuoralla pahimman kilpakumppaninsa ohitusta, mutta se ei aivan onnistunut. Voitto jäi ainoastaan kahden sekunnin tuhannesosan eli noin 20 senttimetrin päähän.

- Pienestä se oli taas kiinni. Jos olisin päässyt viimeisestä mutkasta paremmin pihalle, niin olisin voinut mennä ohi. Tavoite, eli Lüthin pitäminen takana, ei toteutunut, joten harmittaa. Toinen sija ei paljon lohduta, KTM-kuljettaja purki tuntojaan IS Urheilulle.

Kallio sai kisaan hyvän lähdön, mutta Lüthi aloitti vielä vahvemmin ja irtosi muilta nopeasti karkuun. Suomalainen lähti hurjaan takaa-ajoon ja saikin Honda-kuskin kiinni.

- Siinä vaiheessa ajattelin ajella perässä ja kerätä vähän voimia. Lüthi ajoi koko ajan ihan äärirajoilla, joten jouduin ajamaan vielä kovempaa. Koko ajan mentiin täysillä.

Kallion pettymys oli niin valtava, että hän ei edes suihkuttanut samppanjaa palkintopallilla. Puhumattakaan siitä, että olisi kaulaillut Lüthia yhteiskuvaa otettaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?