Varaslähtö synkisti Silja Lehtisen päivän - Urheilu - Ilta-Sanomat

Varaslähtö synkisti Silja Lehtisen päivän

Vaikka aurinko paistoi Qingdaossa, niin suomalaisten päivä olympiavesillä oli synkkä. Tiputusta tuli tuloslistalla niin Ynglingissä kuin Finnjollissa.

Silja Lehtisen venekunta menetti asemiaan maanantaina.­

11.8.2008 13:07 | Päivitetty 11.8.2008 15:19

Silja Lehtisen kipparoima venekunta purjehti ensimmäisen lähdön kymmeneksi ja toisessa he ottivat varaslähdön, joka toi pisteitä roimasti lisää. Eilisen toinen sija vaihtui näin maanantaina viidenteen sijaan.

Kuuden purjehditun lähdön jälkeen suomalaisilla on pisteitä 33, kun varaslähtö tiputetaan huonoimpana pois. Varaslähtö ei masentanut Yngling-naisistoa, sillä kisaa on vielä jäljellä.

- Olimme epävarmoja veneessä olimmeko yli, mutta päätimme jatkaa. Olihan se pettymys mutta ei mikään suuri yllätys. Nyt on vasta puolet pisteistä jaettu ja olemme puolessa välissä, Lehtinen kertoo. Ynglingien johdossa on Sarah Aytonin kipparoima venekunta, toisena Hollanti ja kolmantena Australia.

Nirkko kirosi tuomarin ratkaisua Finnjollissa Tapio Nirkon kuudes lähtö päättyi dramaattisesti, kun vain muutama metri ennen maalia hän sai keltaisen lipun kielletystä etenemisestä ja tippui lähdön kärkikolmikosta 22:nneksi.

Nirkko oli tuomarin ratkaisusta silminnähden pettynyt ja maalissa ilman täyttikin spontaani karjaisu ja muutama suomalainen kirosana.

- Jouduin pyörimään maalilinjalla ja jäin kiinni vielä tuomarialukseen, josta jouduin tekemään toisen kierroksen. Se oli vain huolimattomuutta, rannassa rauhoittunut Nirkko kertoi.

Kokonaistilanteessa Nirkko on sijalla 14, kun johtopaikan otti ennakkosuosikki Ben Ainslie. Lauantain mitalipurjehdusta ajatellen Nirkolla on vielä 11 pistettä kurottavanaan seuraavassa neljässä lähdössä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?