Mikael Forssell kaipaa lisää himoa ja janoa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mikael Forssell kaipaa lisää himoa ja janoa

Hannover-kärki Mikael Forssellille jos kelle jalkapallo on maalintekopeli, jossa kaiken pohjimmiltaan pitäisi liittyä verkonvenyttämiseen tai sen esivalmisteluun.

Mikael Forssellin mielestä A-maajoukkueen pelistä puuttuu yhä himoa.

3.1.2009 6:57

A-maajoukkueen pelistä puuttuu hänen mielestään yhä tätä himoa, Forssell kertoo IS Urheilun haastattelussa.

- Voin tietysti myöntää, että Roy Hodgsonin päävalmentaja-aika oli minulle hankalaa. Opimme varmaan puolustamaan ja olemaan päästämättä maaleja, mutta mitä sillä lopulta jäi käteen? Viimeisessä pelissä olisi kuitenkin tarvittu maali, ja niitä me emme osanneet tehdä.

Forssell katsoo, että Hodgsonin seuraaja Stuart Baxter on tuonut hyviä hyökkäysulottuvuuksia mukaan, mutta koko joukkueen hyökkäyspeliä hän pitää edelleen kaavamaisena ja rooleihin sidottuna. Juuri Gatoraden kanssa merkittävän yhteistyösopimuksen solminut Miklu haluaakin tekemiseen lisää janoa:

- Jos verrataan meidän hyökkäyspeliä vaikka Espanjaan tai muihin huippujoukkueisiin, suhtautuminen maalintekoon tekee eron. Näissä joukkueissa jokainen pallonriistokin tähtää siihen. Katse kääntyy heti eteenpäin hakemaan vastaiskua. Hyökkääjä viihtyy aina sellaisessa menossa paremmin kuin joukkueessa, joka haluaa pitää palloa, Forssell muistuttaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?