MAINOS


ILMOITUS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Nämä seikat muuttivat koristähti Tuukka Kotin yöt: "Selkäkivut ja yöheräily poissa"

Julkaistu:

ILMOITUS Koristähti  teki isoja muutoksia makuuhuoneessaan syksyllä. "Nukahtamisvaikeudet matsin jälkeen loppuivat siihen paikkaan".
Loimaan Bisonsin ja Suomen korismaajoukkueen tähtipelaaja Tuukka Kotti on kärsinyt pitkään nukahtamisvaikeuksista ottelupäivien iltoina.

- Nukahtaminen on ollut vaikeaa, kun keho on käynyt kierroksilla matsin jälkeen, Kotti kertoo.

Viime syksynä nukahtamisvaikeudet loppuivat. Syynä tähän olivat uusi sänky ja tyyny. Kotti on 205 senttiä pitkä. Normaalin patjan pituus on 200 senttiä. Kotti onkin joutunut nukkumaan  itseään lyhyemmissä sängyissä.

Mutta ei enää. Unikulma valmisti Kotin tilauksesta koristähdelle 230 senttiä pitkän sängyn. Siinä koristähti voi oikaista kehonsa täyteen pituuteensa. Samalla Kotti hankki Unikulman ergonomisen Astro-tyynyn.

Astro on säädettävä erikoistyyny, joka muotoutuu kehon lämmön ja painon mukaan. Tyyny antaa niskalle ihanteellisen tuen rentouttaen niska- ja hartiaseudun, vähentäen nikamiin ja lihaksiin kohdistuvaa rasitusta sekä parantaen verenkiertoa.


Massiivinen mutta hyvä

Astro-tyynystä voi muokata kolme eri kokoa. Tyynyn korkeus muuttuu niskan alle tulevaa kiilanmuotoista säätöpalaa kääntämällä tai poistamalla sen kokonaan. 

Kotti on iso ja harteikas mies. Hän käyttää Astron isompaa mallia eli Astro Plus -tyynyä.

- Tyyny oli todella outo alkuun. Se oli niin massiivinen. Olin tottunut nukkumaan pienemmillä tyynyillä, Kotti muistelee ensireaktiotaan.
 
Kotti sai kuitenkin hyvin unen heti ensimmäisenä yönä Astro-tyynyn kanssa. Ja on nukkunut hyvin siitä alkaen.

- Perinteinen pehmeä tyyny voi tuntua paremmalta ja mukavammalta nukkumaan mennessä. Ensimmäisen iltana hetken mallailin, mutta totuin Astroon saman tien.

- Nyt huomaa, että nukun hyvin. Minulla on ollut uran aikana selkäkipuja. Yhdessä lihashuollon kanssa uusi sänky ja tyyny ovat vieneet kivut pois. Kroppa on ihan erin tuntuinen aamulla, Kotti toteaa tyytyväisenä.

Kotin joukkue Loimaan Bisons pelaa ennätysraskasta kautta otteluiden määrällä mitattuna. Joukkue pelaa kotimaisen Korisliigan lisäksi eurooppalaista VTB-liigaa.

Palautuminen otteluista onkin koristähdelle entistä tärkeämpää. Silloin kun sänky ja tyyny ovat oikeat, selkäranka on suorassa ja selkälihakset pääsevät täydelliseen lepotilaan ja palautuvat tehokkaasti. Jos selkäranka on nukkuessa käyränä, selkälihakset yrittävät oikaista selkää läpi yön, eivätkä pääse lepäämään.

- Nyt kun nukkuu mukavammassa sängyssä ja oikeassa asennossa, niin yöheräileminen on jäänyt kokonaan pois. Unen laatu on parantunut ihan selvästi. Uni on yksinkertaisesti parempaa. Saa nopeammin unta ja nukkuu sikeämmin, Kotti kertoo.

Vain arvokisoissa vastaavaa

Kotti on urallaan pelannut lukuisissa seuroissa. Seurojen järjestämät asunnot ovat olleet myös työnantajan kalustamia. Sängyt ovat olleet normaalipituisia.
 
Ennen Unikulman sänkyä Kotti on saanut nukkua reissussa pitkällä sängyllä vain koripallon MM- ja EM-turnauksissa.
 
- Arvokisoissa on vielä paljon pitempiä miehiä kuin minä. Siellä järjestäjien puolesta sänkyjä oli viritelty jatkamalla sänkyjä styroksipalikoilla.
 
Suomessa Lohjan Kisakallion urheiluopistolla on käytössä Unikulman erikoissängyt. Lohjalla harjoittelee muun muassa Suomen korismaajoukkue.

Klikkaa ja katso video: Tuukka Kotti kertoo hyvän unen merkityksestä.
 
Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.
 
ILMOITUS

Ota kantaa

Onko sänkysi liian lyhyt?

Kyllä 18% Ei 82%
Ääniä yhteensä 1644
MAINOS
Lue myös:

MAINOS