MAINOS


ILMOITUS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Aino-Kaisa Saarisen elämä muuttui: "Nyt saan joka päivä täydet tehot irti"

Julkaistu:

ILMOITUS Hiihtotähti ei olisi voinut uskoa, kuinka paljon sängyllä voi parantaa unen laatua. "Herään aamulla samasta asennosta kuin nukkumaan mennessä."
Aino-Kaisa Saarinen hankki miehensä kanssa henkilökohtaisten mittojen mukaan tehdyt patjat kesällä 2012. Saarisen mukaan hänen elämänsä muuttui vajaat kolme vuotta sitten.

- Ensimmäinen huomio oli silloin kun hommattiin sängyt, että kun meni illalla nukkumaan, niin aamulla heräsi siitä samasta asennosta.

- Unen aikana en enää pyörinyt mihinkään suuntaan. Sain nukuttua tosi rauhallisesti ja levollisesti.

Saarinen kertoo olleensa hieman skeptinen, kuinka paljon henkilökohtaisten mittojen mukaan tehdyllä patjalla voi olla vaikutusta. Saarisella oli ollut aikaisemmin käytössä hyvälaatuinen tavallinen patja.

- Mutta edellistä patjaa ei oltu tehty minun mittojeni mukaan. Ja näin jälkikäteen ajatellen se taisi olla hieman liian kova. Oli ihan uskomaton huomata ero patjojen välillä. Ja kyllä oli pakko myöntää, että on tässä asiassa oltava jotain perää.

Saarisen mukaan hänellä on uuden patjan ja sängyn ansiosta pirteämpi ja virkeämpi olo.

- Uusi sänky on auttanut ihan selkeästi vireystilaan. Kun pystyy nukkumaan hyvin, saa täydet tehot irti joka päivä.

- Sitä on paljon rennompi olo. On helppo nousta ja lähteä liikkeelle aamulla, kun uni on ollut riittävä.

Vanhemmat hankkivat samanlaisen


Saarinen ja hänen miehensä hankkivat Unikulmasta henkilökohtaisten mittojen mukaan tehdyt patjat ja motorisoidun sängyn. Samalla myös Saarisen vanhemmat hankkivat vastaavanlaisen sängyn.

Saarisen vanhempien sängyssä on lisäksi fysiovibrastinen eli tärinään perustuva hierontatoiminto. Hieronta rentouttaa kehoa ja auttaa nukahtamaan muun muassa levottomien jalkojen takia huonosti nukkuvia.

- Vanhemmat ovat tykänneet kovasti hierontatoiminnosta. Äidillä on ollut aina vähän vaikeuksia nukkumisen kanssa. Uusi sänky paransi ehdottomasti hänen unensa laatua ja hän taisi yllättyä vielä minua enemmän, kuinka paljon sänky vaikutti nukkumiseen.

Motorisoidulla sängyllä jalat ja ylävartalon saa kohotettua kaukosäätimestä.

- Tykkään lukea sängyssä ja on kiva kun saa jalat ylös ja selkänojaa nostettua ilman että tarvitsee kasata mitään tyynyröykkiöitä, Saarinen kiittelee.

Saarinen muistuttaa, että jalkoja on hyvä pitää aina välillä ylhäällä. Jalat palautuvat ja kohoasento auttaa verenkiertoa.Reissussa oma tyyny mukana


Aino-Kaisa Saarinen on paljon reissussa kilpailujen ja leirien vuoksi. Reissussa hän joutuu tyytymään hotellin patjoihin.

- Maailmalla on tullut nukuttua kyllä kaikennäköisissä sängyissä. Kyllä huomaa eron, kun  kotona on hyvä sänky. On valitettavaa, että sänkyä ei voi roudata mukana.

Saarinen käyttää reissuissa omaa tyynyään. Kyseessä on Unikulman säädettävä Astro-erikoistyyny, joka muotoutuu kehon lämmön ja painon mukaan.

Tyyny antaa niskalle ihanteellisen tuen rentouttaen niska- ja hartiaseudun, vähentäen nikamiin ja lihaksiin kohdistuvaa rasitusta sekä parantaen verenkiertoa.

- Moni meidän hiihtoporukoissa valittelee, että ei ole muka tilaa tyynylle ja että tyyny painaa liikaa. Mutta kyllä minulla painaa enemmän se, että saan nukuttua paremmin, Saarinen huomauttaa.

- Tyyny on aika oleellinen ja välillä reissussa on aika kauheita tyynyjä tarjolla. En ole enää viimeiseen kymmeneen vuoteen lähtenyt mihinkään ilman omaa tyynyä.Selällään nukkuen koko yö


Ihminen nukkuu keskimäärin 60 prosenttia uniajastaan kyljellään. Kylkimakuuasento onkin suosituin tapa nukahtaa. Mutta osa nukahtaa ja nukkkuu selällään. Aino-Kaisa Saarinen kuuluu heihin.

- Kaikki eivät pysty tai tykkää nukkua selältään. Olen huomannut, että kun selälleen menee ja laittaa kädet viereen, niin hyvin nukuttaa eikä tarvitse pyöriä, Saarinen toteaa.

Saarisen käsitys hänen hyvistä yöunista ei perustu pelkkään tunteeseen, vaan hän myös seuraa unensa laatua suomalaisen Beddit-yhtiön kehittämällä unimonitorilla.

Vuoden 2014 alussa markkinoille tuotu Beddit Sleep Monitor koostuu ohuesta, lakanan alle asetettavasta anturista ja älypuhelinsovelluksesta, joka on saatavilla sekä Applen että Android-älypuhelimille. Unikulma myy Bedditin unimonitoria.

Beddit mittaa nukkujan liikkeiden, hengityksen ja kuorsauksen lisäksi koko yön ajan sydämen sykettä. Nämä yhdessä mahdollistavat tarkan analyysin unen määrästä ja laadusta.

Unianalyysin lisäksi sovellus tarjoaa vinkkejä unen parantamiseksi sekä sisältää älykkään herätyskellon, joka herättää nukkujan kevyen univaiheen aikana, korkeintaan 30 minuuttia ennen asetettua herätysaikaa.

- On mielenkiintoista seurata unen määrää sekä laatua ja kuinka se korreloi omaan stressitasoon, Saarinen toteaa.

- Oma rasitustila näkyy myös unessa. Jos ei ole itse tajunnut, että nyt pitää vähän hellittää ja unimittarissa alkaa stressi näkymään, niin viimeistään siinä vaiheessa täytyy vaihtaa vähän harjoittelua.

Saarisen mukaan huippu-urheijat "skannaavat" kehoaan jatkuvasti. Onhan kehontoiminta heidän työnsä ja menestyksen avain. Hiihtotähti uskoo unimittarin olevan hyväksi myös muille kuin huippu-urheilijoille.

- Moni ihminen ei tule ajatelleeksi, että kuinka väsynyt hän oikein on. Unimittarista on helppo huomata, jos unenlaatu on heikkoa ja että asialle tarvitsisi tehdä jotain.

Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.

ILMOITUS

Ota kantaa

Missä asennossa nukut?

Kyljellään 72% Selällään 14% Vatsallaan 14%
Ääniä yhteensä 9929
MAINOS
Lue myös:

MAINOS